OCIJENI

ULJE NIMA

0 pregleda/dan | Objavljeno: 04.07.2012. 12:00

Posjeduje protuupalno, antibakterijsko, antivirusno, antiseptičko i adstringentno djelovanje (steže), te pomaže i kod mnogih kožnih oboljenja poput akni, opekotina, groznica, ekcema, psorijaze, svraba, atletskog stopala, prhuti i uši. Uz vrlo dobre rezultate koristi se protiv kandide, te kod upala uha i usne šupljine.
Dobiva se hladnim tiještenjem plodova nim drveta(Azadirachta indica), koji izgledom sliče maslinama.
U tradicionalnoj medicini koristi se i za liječenje tetanusa, urtikarije, tuberkuloze...

Izvrsno je u kozmetici za njegu I hidratizaciju kože, tretiranje bora i vraćanje elastičnosti, služi za ćiščenje noktiju i kožica.

PRIMJENA: Ulje nima možete koristiti kao koncentrat ili ga pomiješati sa nekim baznim uljem. Jedan dio ulja nima pomiješajte sa dva do tri dijela baznog ulja - maslinovog, kokosovog, bademovog ili sl.

Čuvajte ulje neema na suhom, i mračnom mjestu bez sunčevog svjetla. Hladno prešano se ulje neema stvrdne i na sobnoj temperature. Stavite ga na toplo mjesto ili u posudu tople vode (cca 35°C) da se vrati u tekuće stanje. Ne stavljajte ulje neema u prevruću vodu (iznad 50°C), jer bi to moglo dovesti do smanjenja učinkovitosti njegovih svojstava.

www.bio-terra.net/content/view/168/72/lang,hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI