OCIJENI

Arjuna prah, bio terra, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 10.07.2014. 00:00

Arjuna prah možete kupiti u bio terri, Stara Vlaška 7, Zagreb

Arjuna je jedinstvena biljka koja pomaže u održanju zdravog srca i smanjenju utjecaja stresa i nervozu.

Arjuna potiče normalno funkcioniranje srca i regulira krvni pritisak. Poboljšava dotok krvi do srca te pospješuje njegov rad.

Istraživanja također pokazuju da ima važnu ulogu u sniženju visokog kolesterola.

Arjuna je ljekovita biljka koja se koristi za ljekovite ayurvedske pripravke već mnogo tisuća godina. To je bjelogorično drvo, koje raste iznad 60 stopa visine, a nalazi se obilno na indijskom potkontinentu. Glavni dijelovi drva, koje se koristi za ljekovite svrhe, su oguljene kore debla.

Može se koristiti u obliku praha ili kao ekstrakt. Ekstrakt kore Terminalia Arjuna sadrži tvari kao što su tanini, terpenoid saponini kao arjunska kiselina (arjunolicacid, arjungenin), flavinoidi, fitosteroli, kalcij, magnezij, bakar i cink.

Ekstrakt dobiven od kore Arjune je znan da inducira hipolipidemički efekt u tijelu. Ekstrakt promiče uklanjanje kolesterola povećanjem metabolizma kolesterola u jetri. Poboljšava uklanjanje lošeg kolesterola ili LDL kolesterola sprječavanjem njegove oksidacije.

Nadalje smanjuje beta-lipoproteinske lipide. Potiskuje biosintezu kolesterola u jetri. Također poboljšava razine HDL kolesterola u krvi, ovime pruža zdrav lipidni profil.

Pomaže u smanjenju hipertenzije zbog hipolipidemičkog učinka.

Arjuna pomaže u jačanju srčanih mišića i održavanju zdravog funkcioniranja srca. Kora Arjune se koristi posebno u liječenju srčanih bolesti kao što su ishemična bolest srca, angine pektoris, miokardijalni infarkt i poremećeni srčani ritam.

Pomaže u smanjenju utjecaja stresa na srce i pomaže regulirati krvni tlak. Također poboljšavaju aktivnost prostaglandina. Ima blaga adstrigentna i heamostatička svojstva. Kora Arjune također pokazuje modulirajuća svojstva koronarnog faktora rizika.

Arjuna se uglavnom koristi kao kardio-zaštitni lijek u ayurvedskim tretmanima. Kora Arjune ima i blaga diuretička svojstva. Također se koristi u liječenju ciroze jetre.


Kora Arjune se koristi u liječenju kongestivnog srčanog udara. Više od 40% pacijenata je pokazalo značajna poboljšanja nakon tretmana s Arjunom. Također se koristi u liječenju kongestivnog srčanog udara uslijed kroničnog bronhitisa i mnogi pacijenti su poboljšali stanje ovim tretmanom.

Arjuna je također korisna za liječenje simptomatskih pritužbi na stres i hipertenziju. Korisna je za liječenje vrtoglavice, glavobolje, manjka koncentracije i nesanice.

Kora Arjuna također smanjuje krvarenje, koagulaciju krvi i protrombinsko vrijeme. Arjuna je korištena za liječenje pacijenata koji su se oporavljali od srčanog udara kako bi se spriječile daljnje epizode. Može se koristiti za dulje vrijeme bez ikakvih nuspojava.
Može se koristiti na redovnoj osnovi za održavanje zdravog funkcioniranja srca. Arjuna je također znana da poništava otvrdnuće arterijske stjenke.

Razni Ayurvedski preparati ovog lijeka su dostupni na tržištu. Uglavnom je dostupan u obliku praha i obično se uzima u obliku mješavine s drugim sastojcima. Priprema smjese je relativno jednostavna.

Prah se kuha zajedno s mlijekom i vodom dok se ne smanji na polovicu količine, a zatim ga se uzima na prazan želudac. Za ovu vrstu smjese je utvrđeno da je učinkovitija od gotovih kapsula.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI