OCIJENI

Radionica Izrada prirodne kozmetike za njegu tijela u bio terri, Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 12.01.2016. 00:00

Radionice prirodne kozmetike za njegu tijela
neobavezne informacije na 01/ 4840-645

Bio terra je ove jeseni odradila pet sjajnih radionica Svakodnevne njege kože lica i sada nastavljamo sa istim entuzijazmom, u sklopu ciklusa radionica Prirodne kozmetike, sa radionicom Svakodnevna higijena i njega tijela. Naučite se izrađivati prirodnu kozmetiku koristeći samo vrhunske sastojke renomiranih proizvođača.

Radionica "Svakodnevna higijena i njega tijela" se sastoji iz dva dijela: teorijskog i praktičnog.

Na teorijskom dijelu ćemo prošetati kroz povijest kozmetike, naučit ćemo kako koristiti prirodnu kozmetiku, što znače eterična ulja aromaterapeutske kvalitete i koji brandovi su prisutni na našem tržištu, pravila razrjeđivanja eteričnih ulja, primjena eteričnih i biljnih ulja na koži lica i tijela, na kosi, koje su razlike između prirodnih i kupovnih dezodoransa, između kupovnih i prirodnih šampona. Naučit ćemo o eteričnim uljima slatke naranče, limunske trave, mandarine, limuna, prave lavande, čajevca, ružmarina verbenona, palmarose, ylang ylanga, kadulje, klinčića; biljnim uljima (ricinus, badem, avokado, jojoba, suncokret, lješnjak, argan, makadamija, pšenične klice), macerat kantarion, maslaci (mango, karite), hidrolati (čajevca, prava lavanda, hamamelis, ružmarin verbenon, geranij…) te kako ćemo pravilnom prehranom i biljkama djelovati na ljepotu i zdravlje kože i kose iznutra i izvana.

Na praktičnom dijelu radionice ćemo naučiti kako izraditi dezodorans u stiku, dezodorans u kremi, kako izraditi pastu za zube, krute i tekuće šampone, dobit ćete recepture za izradu gela za intimnu njegu, gela za tuširanje, mlijeka za tijelo i uljne mješavine za tijelo, naučit ćemo izraditi regenerator i pakung za kosu.
Broj polaznika je ograničen stoga Vas molimo da rezervirate svoj termin na broj telefona 01/ 4840 645 ili se javite u bio terru, Stara Vlaška 7, Zagreb. Termin održavanja radionice je 12.01.2016. i 19.01.2016. u 17 h u trajanju 4 školska sata.

O našim radionicama se možete besplatno i neobavezno informirati putem telefona 01/ 4840-645 - naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja i dvojbe.

Voditeljice radionica su Meri Filipović, magistra nutricionizma i fitoaromaterapeut i Snježana Kolobarić, magistra molekularne biologije, profesor biologije i obiteljski aromaterapeut.

Cijena radionice je 150 kn. Sve proizvode koje izradite za vrijeme radionica nosite doma.

Podsjetimo još jednom na prednosti prirodne kozmetike.

Komercijalna/sintetska kozmetika sadrži mnoge štetne sastojke kao što su naftni derivati (vazelin, parafin, petrolej), sintetski mirisi, mineralna ulja i konzervansi, koji:
začepljuju pore i uzrokuju pojavu akni
narušavaju pravilno izlučivanje sebuma i regulaciju vlage, koža postaje suha, dehidrirana
potencijalno kancerogeni spojevi
parabeni = konzervansi
nalaze se u većini komercijalnih krema za njegu lica i tijela
istraživanje je pokazalo da imaju blago estrogensko djelovanje, što znači da redovitom upotrebom proizvoda koji sadrži ove konzervanse, možemo narušiti prirodnu hormonsku ravnotežu u organizmu; povezuju se s povećanom pojavom karcinoma dojke
formaldehid
kancerogeni spoj
nalazi se u lakovima za nokte te u raznim sintetičkim proizvodima za kožu i kosu
antimikrobna tvar-služi kao konzervans

Dobrobiti prirodne kozmetike
ne sadrži umjetne mirise, boje, konzervanse, mineralna ulja i ostale štetne sintetske sastojke
proizvodnjom i korištenjem ne zagađujemo niti tijelo niti okoliš
potiče kožu na obnavljanje, na uspostavljanje svoje prirodne ravnoteže
štiti hidrolipidni i kiseli sloj kože
ubrzava prirodnu zamjenu površinskih, odumrlih stanica
sadrži hladno prešana biljna ulja koja su prirodni i koži kompatibilan izvor vitamina i hranjivih tvari; koža ih lako prepoznaje i ugrađuje u svoju strukturu
regulira proizvodnju sebuma
sadrži eterična ulja koja njeguju kožu, djeluju protuupalno i antimikrobno (protiv štetnih gljivica, bakterija, virusa), reguliraju proizvodnu sebuma, potiču regeneraciju kože; eterična ulja djeluju i na centralni živčani sustav čime lako popravljaju raspoloženje i opće psihičko stanje
sadrži hidrolate- čiste, osvježavaju i hidratiziraju kožu

Aromaterapija djeluje na tijelo, um i duh. Miris eteričnog ulja koje upotrijebimo može vrlo snažno djelovati na naše emocije i gotovo trenutno prizvati davna sjećanja.

Ako želite naučiti izrađivati dezodoranse, krute i tekuće šampone, paste za zube, regeneratore i pakunge za kosu, gel za intimnu njegu i gel za tuširanje, mlijeko za tijelo i uljnu mješavinu za tijelo javite se na bio terra radionice. Izradite pripravke prema svojim potrebama, uvijek svježe i prirodne. Naučite o biljnim uljima avokada, badema, marelice, makadamije... kako ih kombinirati međusobno i sa eteričnim uljima. Naučite što su hidrolati, kako djeluju, kojim hidrolatima tretirati određeni tip kože i kose i još puno toga.

Vaši susjedi i prijatelji će jako brzo primijetiti promjene stanja Vaše kože a dugoročno će doći i do promjene Vašeg zdravlja jer sve što nanosite na svoju kožu jako brzo dospije u krvotok i do svih stanica našeg organizma.

Rezervirate svoj termin na broj telefona 01/ 4840 645 ili se javite u Bio terru, Stara Vlaška 7, Zagreb.

http://shop.bioterra.hr/radionica-prirodne-kozmetike-svakodnevna-higijena-i-njega-tijela.html

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI