OCIJENI

Chia sjemenke upotreba

0 pregleda/dan | Objavljeno: 10.04.2014. 15:47

Chia sjemenke možete kupiti u bio terri, Stara Vlaška 7, Zagreb
Načini upotrebe Chia sjemenki
- Možete ih pomiješati sa bilo kojim Smutijem. Budući da Chia sjemenke imaju neutralan okus mogu se koristiti sa voćnim, čokoladnim smutijima i čak desertima
- Pomiješajte sa jogurtom, sladoledom ili možete posuti Chia sjemnke i Sjemenke konoplje po vrhu. Podižete razinu Omega 3 masnih kiselina i obogaćuje nutritivno Vaš obrok
- Dodajte u Vaš kruh ili bilo koje pecivo. Dodavanjem Chia sjemenki u bilo koje jelo povećavate nutritivnu vrijednost hrane
- Možete napraviti krekere od Chia i lanenih sjemenki koristeći dehidrator za hranu. Dodavajući Chia sjemenke poboljšavate okus i teksturu. Pomoću dehidratora za hranu izradite krekere od Chia i lanenih sjemenki
- Chia sjemenke možete klijati u svom kućnom klijalištu. Ako imate posudu za klijanje ili klijalište možete klijati Chia sjemenke kod kuće i jesti klice. Malo su neobične ali vrlo ukusne.
- Pomiješajte Chia sjemenke sa čajem. Ostavite da upije tekućinu. U roku nekoliko sati čitava čaša će biti puna Chia želatine sa sjemenkama koje nalikuju tapioki. Ovaj napitak je ukusni napitak niskog glikemijskog indeksa. U Kini i Tajvanu se koristi sličan recept.
- Možete napraviti i svoju super hranu. Pomiješajte proklijale sjemenke Chie, zobi, heljde i sušeno voće. Ako želite da bude slađe dodajte kokosov šećer.
- Možete koristiti Chia sjemenke koristeći Blender. Napunite Blender sa svojom omiljenom super hranom u prahu (Zelen pšenice, Zelen ječma, Konopljine sjemenke u prahu) i dodajte Chia sjemenke, vodu, svježe voće. Kada idete na put uvijek možete dodati svoju super hranu u prahu, vodu i Chia sjemenke i dobiti kvalitetan obrok. Chia sjemenke daju organizmu dugotrajan izvor energije kao kvalitetan međuobrok.
- Uspješna su zamjena za jaja pa tako npr. 1 žlica natopljenih Chia sjemenki u biskvitu zamjenjuje jedno jaje. Najvažnije je da ove sjemenke uvijek dodajete u jelo na kraju kuhanja, kako ne bi bila podvrgnuta termičkoj obradi, jer temperatura uništava veći dio hranjivih tvari u chia sjemenkama.
- Možete samljeti Chia sjemnke i koristiti kao bezglutensko brašno te za zgušnjavanje juha

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI