OCIJENI

Laneno brašno GDJE KUPITI, BIO TERRA, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 28.10.2014. 09:10

Osim hrane na crijeva djeluju naše emocije i podsvijest, a to se događa stoga što probavni sustav ima svoj "mozak" tj. crijeva koja obrađuju različite informacije i šalju ih u mozak

Istraživanja dokazuju da crijevna flora ima presudnu ulogu u našoj sposobnosti da napredujemo, budemo zdravi, prilagođavamo se i preživljavamo. Važnost osluškivanja vlastite utrobe naglašavao je još Hipokrat tvrdeći da "smrt vreba u crijevima".

Detoksikacija ili čišćenje organizma dovodi tijelo u prirodnu ravnotežu čime vraćamo energiju, koncentraciju i pozitivan stav. Simptomi koji nam ukazuju na potrebu detoksikacije organizma su loša probava, umor, smanjena koncentracija, nagle promjene raspoloženja, urin intenzivnog mirisa, nesanica. suha koža, problemi s kosom i noktima, pojava akni, pa i upala mišića.

Odavno je poznato da je za oslobađanje od brojnih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. U 70 godina života kroz naša crijeva prođe prosječno 100 tona hrane i 40 tisuća litara tekućine, što znači da se u trbuhu nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga i toksičnog otpada koji truju našu krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu.

Uz pomoć klistira može se očistiti manji dio debelog crijeva, a sve popularnija je hidrokolon terapija. To je moderna inačica klistira, uključuje ispiranje crijeva uz pomoć tople vode uz pomoć posebnog aparata. Mnogi stručnjaci smatraju da često i neoprezno korištenje ove metode može izazvati poremećaj crijevne flore, infekcije, čak i oštećenje crijeva.
Metoda konzumacije 1-3 žlice lanenog brašna u periodu od tri tjedna potpuno će očistiti debelo i tanko crijevo od dugogodišnjih naslaga uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Primjena ove metode omogućuje brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga, te ima pozitivan utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma, apsorbira i eliminira toksine u organizmu te smanjuje razinu kolesterola u krvi.

Čišćenje crijeva s brašnom lanenog sjemena izvodi se kroz tri tjedna konzumacijom navedene smjese umjesto doručka. Prvi tjedan jedna žlica lanenog brašna u 1 dcl kefira, drugi tjedan 2 žlice lanenog brašna u 1 dcl kefira i treći tjedan tri žlice lanenog brašna u 1,5 dcl kefira. Kupujete li lan u sjemenkama, meljite svaki dan svježe brašno. Uz navedeno pijte najmanje 2 litre vode dnevno. Crijeva možete čistiti na ovaj način jednom godišnje. Lanom se može uspostaviti redovno pražnjenje crijeva, a da se pri tome sluzokoža ne oštećuje, a kao laksativ smiju ga koristiti i trudnice. Dr. Norman Walker, jedan od najpoznatijih istraživača na području zdravlja i prehrane, tegobe svojih pacijenata rješavao je ispiranjem crijeva i pri tom imao odlične rezultate. Primjenjivao je tu metodu i na sebe, umro je u 116. godini, a pisao knjige do 113. godine. Prof. dr. sc. Stig Bengmark, počasni profesor na UCL u Londonu tvrdi da je za zdravlje crijeva i zdravlje općenito najbolja prehrana kakvu su imali ljudi kamenog doba ili primati poput čimpanze.



In Portal

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI