OCIJENI

Manuka med, Bio Terra, Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 07.04.2024. 19:11

Manuka med možete kupiti u bio terri, Stara Vlaška 7, Zagreb

Manuka med je pravi izbor za mnoge zdravstvene probleme modernog čovjeka!

Ali samo onaj manuka med koji nosi oznaku UMF je pogodan za terapijsku uporabu! To jedinstveno antibakterijsko djelovanje neusporedivo je veće i važnije od uobičajenog djelovanja ostalih vrsta meda, te Manuka med čini superhranom! Manuka med vrsta je meda s najjačim protuupalnim i antibakterijskim djelovanjem.

Samo UMF oznaka na Manuka medu jamči njegovu izvrsnost, ljekovitost i kvalitetu.

Naime, UMF Manuka med razlikuje se od ostalog Manuka meda zbog svoje ne-peroksidne aktivnosti i upravo ga to čini ljekovitim i jamči izuzetno visoko antibakterijsko djelovanje.

Uzmimo za primjer Manuka med koji nosi oznaku ACTIVE 16. To znači da taj med sadrži vodikov peroksid, ali taj spoj u sebi imaju i sve ostale vrste meda (cvjetni, livada, bagrem itd).

Jedino UMF Manuka med jamči razinu ne peroksidne aktivnosti koja je znanstveno testirana i dokazana te je izmjerena njegova jačina. Stoga dobro pazite da Manuka med koji kupujete nosi oznaku UMF!!!

UMF faktor dobiva se raličitim testnim metodama, a istraživanja i mjerenja obavljaju neovisni znanstveni laboratoriji koji za to imaju međunarodne dozvole i priznanja.

Manuka med se podvrgava analizama i testiranjima te se utvrđuje postoji li specifično ne-peroksidno antibakterijsko djelovanje. Ako ga ima, označava se sa oznakom UMF, i potom se označava jačina djelovanja. UMF manuka med ima antibakterijsko djelovanje jednako koncentrirano kao i fenol koji je poznati antiseptik.

Što je viši UMF, veća je ljekovitost manuka meda. Dosad najveći izmjereni UMF bio je 22+.
Ljekovito djelovanje Manuka meda

Manuka medManuka med vrsta je meda s najjačim protuupalnim djelovanjem. Pokazao je iznenadjujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima, a upotrebljava se, između ostalog, i u liječenju kožnih čireva i opeklina trećeg stupnja. Također je izvrstan za tretiranje tegoba dišnih puteva.

Istraživanje provedeno na 17.000 ljudi pokazalo je djelotvornost u liječenju kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Izvrstan je za podizanje i poticanje imuniteta.

Indikacije za uporabu UMF Manuka meda:

atopijski i ostale vrste dermatitisa;
psorijaza;
upale grla, uha, sinusa;
prehlade;
rane i ulkusi na koži;
opekline;
bolovi i upalni procesi u želucu;
refluks
afte u ustima
probavni i drugi gastrointestinalni poremećaji;
kronični bronhitis;
bronhijalna astma;
rinitis;
sinusitis;

Manuka med može pomoći pri liječenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane. Prof. Rose Cooper sa sveučilišta Wales Institute Cardiff ( UWIC ) ustanovio je da manuka med spriječava pričvršćivanje bakterija na tkivo, što se nužno događa u procesu infekcije. Također, manuka med čini MRSU osjetljivijom na neke antibiotike, poput Oxacilina. Za razliku od antibiotika, UMF Manuka med ne stvara otporne bakterije. Te tzv. Superbakterije razviju se nakon što su u par navrata bile izložene djelovanju uobičajenih antibiotika.

Znanstveni radovi objavljeni u Australiji, u Medical Journal of Australia, dokazuju da je UMF manuka med učinkovit i u borbi protiv niskog željeza u krvi.

Kad se UMF Manuka med stavlja na ranu, upija vodu iz rane i suši je, a antimikrobne tvari uništavaju mikroorganizme koji mogu inficirati ranu. Ako se upotrebljava izvana, njime se potpuno prekrije tretirano područje i zamota sterilnim zavojem, pa se zavoj mijenja jednom dnevno. Nevjerojatno je učinkovit jer prodire duboko u kožu.

https://shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI