OCIJENI

Psyllium ljuskice 100g u centru Zagreba

1 pregleda/dan | Objavljeno: 06.10.2013. 19:28

Psyllium ili indijski trputac možete kupiti u dućanu zdravog življenja Bio Terra u centru Zagreba.
Ččesto se koristi u fitoterapijske svrhe zbog svojstva polisaharidnih sluzi koje sadrži, da na sebe vežu vodu (imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta). Osim u zapadnjačkoj fitoterapiji, psyllium se često koristi u ayurvedskoj i kineskoj medicini.
Ljuskice i prah dobiveni iz ovojnice indijskog trpuca koriste se kao izvor dijetalnih vlakana i smatraju se jednim od najuspješnijih i neškodljivih prirodnih laksativa. Psyllium se tako često koristi kao prirodna pomoć za drenažu (čišćenje) probavnog sustava s kojom se obično savjetuje započeti kuru mršavljenja.

S obzirom na sposobnost psylliuma da snažno apsorbira vodu, povećava svoj volumen za 10- 15 puta te na taj način stvara osjećaj sitosti. Osim za crijevnu drenažu, djelotvoran je kao pomoć pri ublažavanju hemoroida i ostalih problema vezanih uz probavu. Psyllium može utjecati na apsorpciju nekih lijekova te se ne preporučuje uzimati te lijekove sat vremena prije ili sat vremena nakon uzimanja. Ne preporučuje se davati djeci. Obavezno uzimati uz veće količine vode.

Način upotrebe: 1-3 čajne žličice razmutiti s vodom ili jabučnim sokom (pektin u jabučnom soku također pospješuje čišćenje), Pustiti da odstoji 5 min i popiti. Tijekom dana popiti nekoliko čaša vode, kako bi psyllium djelovao efikasnije.


NAČIN ČUVANJA PROIZVODA:
Na suhom i hladnom mjestu

DODATNE ZNAČAJKE:
Ambalaža se može reciklirati

Organski

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI