OCIJENI

Cvijet soli u bio terri, u centru Zagreba

0 pregleda/dan | Objavljeno: 11.06.2014. 19:51

Cvijet soli možete kupiti u bio terri, Stara Vlaška 7, Zagreb
Cvijet soli ninske solane značajan je nutrijent obogaćen prirodnim mineralima koji intenzivira okus svakog jela i postaje neizostavan prirodni, kulinarski začin.

Riječ je o najkvalitetnijoj i najzdravijoj vrsti soli koja je, uz povećanu koncentraciju prirodnog joda, bogata kalcijem i magnezijem. Ova se premium, nerafinirana sol koristi za delikatna soljenja. Za razliku od morske jodirane soli, cvijet soli je obogaćen povećanom koncentracijom prirodnog joda te kalcijem, magnezijem, kalijem i drugim mineralima.

Osim u prehrani, koristi se za regulaciju probave, ublažavanje tegoba kod žena u klimakteriju i za vrijeme menstrualnog ciklusa, za osvježenje organizma i opuštanje napetosti, za osobe koje pate od pomanjkanja kalcija i magnezija.

Dobiva se isključivo u idealnim vremenskim uvjetima, a skuplja se u ranim jutarnjim satima i kasno navečer kad nema vjetra. Pojavljuje se na površini mora kao tanki sloj listića soli, poput latica cvijeća, koji se ubire ručno, mikronskim sitima.

Od svih neprerađenih ekoloških soli, kristali Cvijeta soli ima najživlju, najaktivniju energetsku strukturu jer nastaju isključivo u procesu prirodne proizvodnje soli. Cvijet soli može upiti mnoge toksine u kemijski tretiranoj hrani i okolišu te može pročistiti negativne vibracije u prostoru. Zbog toga je sol u prošlosti bila jako važna u ritualima iscjeljenja i energiziranja prostora.
Cvijet soli gotovo se nikada ne koristi za kuhanje, nego isključivo kao začin netom prije posluživanja. Zbog toga ovu vrstu soli valja dodati jelu pri posluživanju i pritom se ne trebate zabrinjavati što su neki kristali veći od drugih. Cvijet soli brzo će se otopiti ako je jelo toplo, a ako se radi o hladnoj salati ili carpacciu, imat će i dekorativnu ulogu. Nekoliko zrna cvijeta soli može oplemeniti razne salate, meso (osobito teletinu i janjetinu), priloge, predjela.
Zbog blago slanog okusa cvijet soli odlično pristaje i u slastice, posebice tamnu čokoladu jer pojačava arome i sladak okus. Dodajte ga i piti od jabuke, voćnom sorbetu ili poslastici creme brulee za još intenzivniju aromu omiljenih deserata. Dobro se sljubljuje i s ljetnim voćem – dinjom i lubenicom, posebice kada se poslužuju sa šunkom ili pršutom. Odlično će pristajati uz sva jela iz mora, ali i raznovrsno kuhano povrće ili povrće pripremljeno na pari. I za kraj kratki savjet kako vrlo jednostavno možete vašoj kavi dati dodatnu profinjeniju aromu – jednostavno dodajte mali grumen cvijeta soli u vodu prije nego ukuhate kavu.

Osim za delikatna soljenja gotovih jela, njezini fini ljekoviti kristali poput pahulja snijega idealni su za njegu kože.

Ljekovite svrhe

Taj dar iz mora osušen na suncu i proizveden na potpuno prirodan način, osim u prehrani, služi i u ljekovite svrhe. Topla kupka s morskom soli opušta napete mišiće, oslobađa od toksina, potiče izlučivanje viška vode iz organizma. Uz to, zbog blagotvornog djelovanja magnezija, takva kupka opušta i oslobađa od stresa. Također djeluje kao antiseptik i antihistaminik pa može ublažiti neke kožne alergije.

Morska sol od davnina se upotrebljava i kao piling jer poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost, ujedno omekšavajući grubu i ispucanu kožu. Iskušajte ljekovite pripravke na bazi soli.

3 šalice ninske morske soli
2 žlice đumbirova u prahu ili soka iscijeđenog svježeg đumbira
topla voda
U toplu vodu u kadu dodati sol i đumbir te uživati 10-20 min. Ova kupka opušta napeto tijelo, ukočene i napregnute mišiće, pojačava cirkulaciju u donjem dijelu tijela te oslobađa tijelo od štetnih tvari. U jesenskim i zimskim mjesecima u kupki se može uživati jednom tjedno.

Ljekoviti piling tijela

5 žlica cvijeta soli
3 žlice heljde ili integralnog sezama
5 žlica biljnog glicerina ili bademovog ulja
3-4 žlice bio jogurta ili procijeđenog zelenog čaja
5 kapi bio eteričnog ulja lavande ili geranija
Sol i heljdu samljeti, zajedno ili odvojeno, u mlincu za kavu. U jogurt ili glicerin ukapati eterično ulje. Promiješati sve sastojke u gustu pastu i utrljati kružnim pokretima na mokro tijelo. Nakon 5 minuta isprati toplom vodom. Ovaj piling odstranjuje mrtve stanice kože, potiče cirkulaciju, hrani kožu mineralima i vitaminom K te osvježava cijelo tijelo. Piling možete upotrebljavati tijekom cijele godine, jednom do dvaput tjedno.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI