OCIJENI

Bakterijske i gljivične infekcije

0 pregleda/dan | Objavljeno: 07.05.2015. 11:31

Kod žena se često nakon uzimanja antibiotika poremeti ravnoteža bakterijskih mikroorganizama te poraste broj gljiva. Bakterije i gljive se natječu za preživljavanje u rodnici žene te ako se primjenjuju antibiotici koji djeluju na bakterije, ali ne i na gljive, gljive će nesmetano rasti i početi stvarati simptome gljivične upale.

Jedan od najčešćih gljivičnih uzročnika je Candida albicans, a upalno stanje nazivamo kandidijaza. Candida je odgovorna za oko 90% svih gljivičnih infekcija donjeg spolnog sustava žene. Po nekim registrima 25-50% žena ima Candidu prisutnu u donjem spolnom sustavu, ali bez ikakvih simptoma upale.
Osim kandidijaze, jedan od najčešćih razloga pojačanog vaginalnog iscjetka u žena reproduktivne dobi je bakterijska vaginoza. Prisutni simptomi uključuju žarenje i svrbež, pojačan vaginalni iscjedak neugodna mirisa ribe. U iscjetku se obično nalazi sluz, gnoj, katkada i krv. Svrbež i žarenje također su karakteristični znakovi lokalne upale spolnog sustava.
Kako si možete pomoći?
Vaginalno ispiranje je jedan od načina koji Hrvaticama nije najpoznatiji. Vaginalno ispiranje je postupak kojim se uštrcava tekućina u vaginalno područje. Vaginalno područje možete ispirati slijedećom biljnom mješavinom:
Ispiranje rodnice kod bakterijskih i/ili gljivičnih infekcija
U jednakim omjerima pomiješati
- list Koprive (Urtica dioica)
- list Metvice (Mentha piperita)
- cvijet Kamilice (Matricaria chamomilla)
Kada voda prokuha (1l) dodati 2 jušne žlice mješavine i ostaviti poklopljeno izvan štednjaka dva sata. Procijediti i ispirati prije spavanja irigatorom dva puta po pola litre čajne mješavine sa pauzama od 2 sata. Cijev irigatora i ulaz u vaginu namazati Azenom ili kantarionom.
Čajna mješavina se koristiti svaki drugi dan. U rodnici držati 10 minuta. Ne koristiti za vrijeme menstruacije.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI