OCIJENI

Besplatno mjerenje i analiza stopala, 25.04.2023., od 15-18 sati

1 pregleda/dan | Objavljeno: 28.05.2023. 19:01

Pozivamo Vas da nas posjetite u našoj ljekarni Lipa, Ivane Brlić Mažuralić 58, Malešnica i da besplatno napravite pregled stopala 25.04.2023. od 15-18 sati.

Pregled provodi predstavnica Ortopedixa.

Besplatni statički pregledi kralježnice i stopala radi se uz pomoć kompjuterske platforme. Na pregledu možete provjeriti kakvo je stanje vaših stopala i imate li uspravno držanje.

Stručna osoba iz Ortopedixa prepoznati će na temelju kompjuterske analize bolna mjesta na vašem tijelu ili dijelove koji nose veće opterećenje. Tako ćete saznati uzrok bolova ili ćete biti upozoreni na kritične točke vašeg kostura.


Ortopedski ulošci izrađuju se po mjeri, a u izradu je uključen ortoped koji pregledava svaki otisak. Ortopedski ulošci namijenjeni su svima onima koji se žele osjećati ugodno na svojim nogama i na najjednostavniji i najefikasniji način postići trenutno poboljšanje udobnosti obuće, pravilno držanje i pravilan način hodanja.

Grčevi u nogama, umorne i bolne noge, žuljevi, natisci i zadebljanja kože, bolovi u vratu, leđima, koljenima, uporne glavobolje, sve su to nelagode koje nošenje ortopedskih uložaka može ublažiti ili čak posve ukloniti. Osobama koje se rekreativno ili aktivno bave sportom te osobama koje puno vremena provode na nogama ortopedski ulošci po mjeri mogu umanjiti stres na meke strukture poput hrskavice, ligamenata i tetiva, čak i kad su njihova stopala ‘idealnog oblika’.

Međutim kod određenih stanja kao što su: bolovi u peti, bolovi u prednjem dijelu stopala, petni trn, hallux valgus, metatarzalgija i Mortonov sindrom obavezno je nošenje ortopedskih uložaka.

Ortopedski uložak je izrađen na takav način da ispravlja oblik stopala. Tijekom nošenja ortopedskog uloška, stopalo zauzima onaj položaj koji mu diktira uložak sa svojim korektivnim elementima. Dakle, nošenjem ortopedskih uložaka postižemo da kralježnica, zglobovi te ostali dijelovi tijela zaduženi za kretanje ne budu previše opterećeni jer se težina tijela pravilno i ravnomjerno prenosi u stopala.

Nošenjem ortopedskih uložaka i izvođenjem vježbi za stopala, kao i pravilnim odabirom obuće možemo spriječiti daljnje formiranje halluxa (čukljeva) te ublažiti bol koja se pojavljuje. Što prije preventivno, što kasnije terapeutski.

Tankoća Ortopedix uložaka njihova je najveća prednost. To su najtanji ortopedski ulošci na tržištu i kao takvi su najpogodniji za nošenje u svim vrstama obuće. Izrađuju je od iznimno kvalitetnih materijala koji dozvoljavaju minimalnu tankoću, bez opasnosti da će se uložak brzo uništiti ili izgubiti svoja medicinska svojstva. Naš glavni cilj je da ortopedski uložak ni malo ne smeta u obući te da ne zauzima previše mjesta. Cilj je da osjetite samo one dijelove uloška koji direktno utječu na korekciju stopala.

U ponudi imamo tri modela ortopedskih uložaka: ACTIVE, KOŽNI i ELEGANT. Ta tri modela zadovoljavaju najrazličitije tipove obuće. Svaki model ima jednaku medicinsku učinkovitost. Jedina je razlika što su osmišljeni za nošenje u drugačijem tipu obuće. Dakle, svoj Ortopedix uložak izaberite prema vrsti obuće u kojoj ga želite nositi.

Ortopedix uložak po mjeri radi se na temelju otiska stopala u 3D Ortopedix pjeni, te odgovara broju stopala pacijenta, a ne broju cipela koje pacijent nosi.

Najčešći rok trajanja je oko 12 mjeseci. Svakodnevnim korištenjem ortopedski ulošci se troše kao i naše cipele. Također protekom vremena mijenjaju se i naša stopala stoga se mijenja i oblik potpore koja im je potrebna kako bi se osiguralo rasterećenje stopala i zglobova. Upravo zato se istekom tog roka ulošci moraju zamijeniti novim parom napravljenom prema novom otisku.

izvor: https://ortopedix.hr/upoznajte-ortopedix-hr/cesto-postavljana-pitanja

https://ljekarne-lipa.hr/besplatno-mjerenje-i-analiza-stopala-malesnica/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI