OCIJENI

3 načina za obnovu kože nakon ljeta

Objavljeno: 28.9.2022. 11:13

Ljetni praznici su gotovi i osjećate se odmorno i uravnoteženo. Nažalost, vaša koža priča drugačiju priču. Prvi ten je nestao, a sunčanje, slana voda, vjetar i klima uređaj ne ostavljaju kožu neozlijeđenom. Čim počne jesen i vratimo se u svoje rutine, suncem izazvana "radijacijska nijansa" ponovno se istroši i vide se male i veće pigmentne mrlje, blijeda koža, umoran ten, ukorijenjene male bore - osobito oko očiju zaslijepljenih suncem.

Evo što možete učiniti:

  • Koristite piling za lijepu kožu –piling potiče protok krvi, a time i regeneraciju vaše kože. Nakon pilinga proizvodi za njegu kože su učinkovitiji. Velika opskrba vlagom je vrlo važna nakon tople sezone. Proizvodi s hidratantnim sastojcima, kao što su hijaluronska kiselina, aloe vera i alantoin su savršeni za upotrebu.

  • Redovito vlažite kožu – proizvodi koji sadrže aloe veru i hijaluronsku kiselinu dobar su izbor njege za ten. Za osjetljivu kožu lica preporučuje se koristiti hijaluronsku kiselinu kao poseban pojačivač vlage. Ona osigurava mnogo vlage izravno u najdublje slojeve kože. Optimalni za brzi učinak njege su serumi, poput hijaluronskog seruma matičnih stanica s kombinacijom dvije hijaluronske kiseline i biljnih matičnih stanica. Za najbolje rezultate preporučuje se nanošenje intenzivne hidratantne maske jednom tjedno.

  • Smanjite hiperpigmentaciju - da biste suzbili hiperpigmentaciju, trebali biste koristiti kreme sa sastojcima za posvjetljivanje. Klasični sastojci kao što su vitamin C, salicilna kiselina i biljni kompleksi iz ekstrakata listova masline, ascorbyl glukozidi i cink PCA slijede ovu vrstu učinaka. Vrlo je važno izbjegavati svjetlost i trajno koristiti proizvode za njegu najmanje 3 mjeseca. To je jedini način na koji se koža može savršeno oporaviti i rastaviti višak melanina koji uzrokuje hiperpigmentaciju.

Preporučeni proizvodi:

  • Medipharma cosmetics - obuhvaća liniju proizvoda s maslinovim uljem i liniju proizvoda za njegu s hijaluronom

  • Dea Flores Natural Health linija - A-cutis je balzam bogate teksture prirodnih i organskih sastojaka za pružanje njege osjetljivoj koži

  • Eucerin Hyaluron linija - ispunjava duboke bore, poboljšava elastičnost kože i hrani krhku kožu

  • Bioderma Pigmentbio - linija proizvoda namijenjena koži sklonoj hiperpigmentacijama.

Navedene proizvode možete pronaći u ljekarnama Lipa čije su adrese Ivane Brlić Mažuranić 58 i Samoborska cesta 115b u Zagrebu. Za sva dodatna pitanja obratite se stručnjacima ljekarne koji će vam dati konkretne savjete. Svakako pogledajte njihovu ponudu proizvoda i na web stranici. 

OCIJENI