OCIJENI

Regeneracija kose i kože

Objavljeno: 28.9.2022. 9:27

Tijelo je uvijek u stanju promjene. Konkretno, stanice u vašoj koži stalno se zamjenjuju. Koža to čini kroz proces regeneracije i popravka. Koža je najveći organ na našem tijelu koji zahtjeva redovitu pažnju i brigu. O zdravlju kože ovisi i cjelokupno zdravlje našeg organizma. Regeneracija kože odnosi se na potpunu zamjenu oštećenog tkiva novim tkivom i to je kontinuirani proces ozdravljenja postojećeg tkiva. Donošenje zdravih izbora može pomoći da proces regeneracije kože funkcionira normalno.

Što vam može pomoći za regeneraciju kože?

Preporučuje se jesti puno proteina kao što su orašasti plodovi i sjemenke, grah, riba i perad. Specifični proizvodi za njegu kože također mogu pomoći u poboljšanju prirodnog procesa prometa stanica, hidratizirati kožu i riješiti se mrtvih stanica kože. Potražite proizvode sa vitaminom B3, C i E, alfa-lipoičnom kiselinom i hijaluronskom kiselinom. Ne zaboravite na redovitu tjelovježbu, hidratizaciju i smanjite stres.

Osim kože, važno je voditi brigu i o kosi. Kosa nije samo izraz naše ljepote već je važna i za zdravlje. Ona nas štiti od gubitka topline, UV zraka te stvara nevidljivi sloj koji zadržava kisik blizu kože. Postoje različiti razlozi za gubitak kose - genetika, neravnoteža hormona, gljivična stanja vlasišta, stres, autoimune bolesti i prehrambeni nedostaci - ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste prirodno ponovno regenerirali kosu.

Što vam može pomoći za regeneraciju kose?

  • Izbjegavajte restriktivnu dijetu

  • Provjerite unos proteina

  • Smanjite stres

  • Masirajte vlasište

  • Unosite više hranjivih tvari

  • Eksperimentirajte s uljima

Za regeneraciju kože u ljekarnama „Lipa“ možete pronaći nevenovu mast za osjetljivu kožu i Olivenol intenzivnu kremu koje njeguju i umiruju kožu iritiranu vanjskim utjecajima. Za zdravlje kože lica možete koristiti proizvode iz linije Vital plus active. Što se tiče regeneracije kose, u ljekarnama „Lipa“ možete potražiti proizvode Vital plus active koji se koriste u različitim tretmanima za obnovu kose, a kako bi bili sigurni koji proizvodi su najbolji za vaše vlasište naručite se na besplatni pregled vlasišta u ljekarni. Sve dodatne informacije potražite na web stranici ljekarna „Lipa“. Ljekarne se nalaze na adresama I.B. Mažuranić 58 i Samoborska 115b u Zagrebu. 

OCIJENI