OCIJENI

Njega kože u ljetno vrijeme - evo što trebate znati!

Objavljeno: 10.6.2022. 11:03

Za većinu nas ljeto znači zabava, ali često za našu kožu nije ista priča. Sunce i vrućina mogu uzeti svoj danak i na nama je da pokušamo pomoći svojoj koži. Zato smo prikupili nekoliko bitnih savjeta za ljetnu njegu kože. Neka vaša koža bude sretna i zdrava cijelo ljeto, bez obzira na tip kože.

Olakšajte svojoj koži

Olakšati ne znači preskočiti svoju rutinu! To znači prilagoditi ga prema novim vremenskim uvjetima poput topline ili vlage. Na primjer, ako koristite teža sredstva za čišćenje na bazi ulja, možda je vrijeme da isprobate nježniju verziju poput one koja se pjeni. 

Nemojte preskočiti hidratantnu kremu

Ne zaboravite redovito hidratizirati kožu. Budući da se tijekom vrućih ljetnih mjeseci obično mastimo i više se znojimo, u iskušenju smo preskočiti hidratantnu kremu. To ne pomaže našoj koži. Zapravo, samo pogoršava stvari. Naša koža je već pod stresom i sada joj uskraćujemo hranu i sloj zaštite od zagađivača, iritacija i suhoće. Nanesite hidratantnu kremu.

Krema za sunčanje je vaš najbolji prijatelj

Kremu za sunčanje trebate nositi cijeli dan, svaki dan, tijekom cijele godine. Pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada su dani duži, a UV zrake jače. Krema za sunčanje smanjuje UV oštećenja poput bora, mrlja i drugih znakova starenja. Što je još važnije, smanjuje rizik od raka kože i prekanceroze kože. Čuvajte se i ne zaboravite na kremu za sunčanje.

Čak i u oblačnim danima, naša koža je osjetljiva na sunčeve zrake što s vremenom može dovesti do raka kože, promjene boje i bora. 

Napravite temeljit piling

Ključ za izbjegavanje neugodnih izbijanja tijekom ljeta je pravilno čišćenje svih mrtvih stanica kože, ulja, znoja i krema za sunčanje koja se nakuplja na vašem licu tijekom dana. Nježni piling ovdje je spas.

Prilagodite svoju šminku

Ako vam ljetni mjeseci postanu ekstremno vrući ili ste skloni puno znojnosti, razmislite o načinima kako prilagoditi svoju šminku. Lakše je bolje. Zamijenite svoju podlogu za obojenu hidratantnu kremu i malo korektora. Razmislite o prelasku na vodootpornu maskaru i opskrbite se sprejom za fiksiranje. Na primjer, možete isprobati BB kremu ili toniranu hidratantnu kremu. Puder ne dopušta vašoj koži da diše, a može uzrokovati da se osjećate vruće i ljepljivo. Što manje slojeva na licu, to bolje.

Hidratizirajte se kao da sutra ne postoji

Održavanje hidratacije ključno je za vaše zdravlje i vašu kožu. Pijte što više vode i zamijenite znojni nered zdravim sjajem. Ciljajte na najmanje osam čaša vode dnevno. Deset ako dane provodite na suncu. Hidrirana koža je sretna koža.

Zaputite se u Ljekarne Lipa na lokacijama Malešnica, I.B.Mažuranić 58 ili Stenjevec, Samoborska cesta 115B po i pružite svojoj koži njegu za vrijeme ljeta kakvu zaslužuje. U ljekarnama Lipa možete pronaći dijetetske lijekove i pripravke, zavojni materijal, kozmetičke preparate renomiranih domaćih i svjetskih proizvođača, dječju hranu, ortopedska pomagala, te obuću raznih proizvođača i druge proizvode namijenjene poboljšanju i očuvanju tjelesnog i psihičkog zdravlja.

Više o proizvodima ljekarne Lipa možete pronaći ovdje.


OCIJENI