OCIJENI
popust 15%

ALLERGOSAN, 01.02.-28.02., -15% Omni-biotic iMMUND, Omni-biotic 6, Omni-logic Immun, Meta-care Vitam

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 26.02.2023. 14:30

Posjetite nas u našim ljekarnama Lipa, Malešnica, Ivane Brlić Mažuranić 58 i Samoborska 115b u razdoblju od 01.02. – 28.02.2023. i ostvarite popust od 15% na odabrane proizvode Instituta Allergosan.

U mjesečnoj akciji za veljaču pripremili smo dodatke prehrani koji su dragocjeni kod jačanja i zaštite imuniteta odraslih i djece:

OMNi-BiOTiC® iMMUND

OMNi-BiOTiC® 6

OMNi-LOGiC® IMMUN

META-CARE® Vitamin C Specijal


Naše crijevne bakterije obavljaju zadaću od velike važnosti: stvaraju crijevnu barijeru koja štiti od stranih mikroorganizama, izbacuju toksine i otrove te proizvode vitalne tvari. Međutim, ove vrijedne bakterije mogu se eliminirati iz crijeva (između ostalog nezdravom prehranom, stresom i lijekovima), što rezultira pojavom neravnoteže – disbioze u crijevima.

Kao posljedica javlja se brže razmnožavanje stranih mikroorganizama, nemogućnost izbacivanja toksina, crijeva postaju troma, hranjive tvari ne mogu se apsorbirati u potpunosti, određena hrana više se ne može tolerirati. U ovakvim slučajevima prikladna je primjena visokoaktivnih crijevnih bakterija.

OMNi-BiOTiC® 6 sadrži 6 vodećih ključnih, visokoaktivnih bakterijskih sojeva koji naseljavaju crijeva od početka do kraja.


Ključna uloga u obrani – oralni mikrobiom

Usta, nos i grlo ulazna su vrata za strane mikroorganizme. U ustima se nalazi prva linija obrane: oralni mikrobiom, također poznat kao oralna flora ili mikrobiom usne šupljine. To su mikroorganizmi koji su prirodno prisutni u ustima, uglavnom korisne bakterije koje žive na sluznici usta.

Oralna flora obavlja ključne funkcije u ustima i grlu. Veliki broj različitih bakterija odstranjuje strane klice i tako sprječava da se nasele u usnoj šupljini. Naime, neke vrste bakterija u oralnoj flori mogu proizvesti posebna antitijela koja specifično napadaju i eliminiraju opasne (patogene) mikroorganizme.

Zdrav oralni mikrobiom sastoji se od oko 800 do 1000 različitih vrsta bakterija. Pod utjecajem je našeg načina života: nezdrava prehrana, lijekovi ili jake promjene pH vrijednosti u usnoj šupljini, npr. zbog hrane s visokim udjelom šećera, mogu utjecati na oralni mikrobiom te smanjiti raznolikost i broj korisnih bakterija. Kao posljedica, može nastati neravnoteža u usnoj šupljini, tzv. disbioza, što znači da naš oralni mikrobiom više ne može u potpunosti ispuniti svoje zadaće.

Zbog svega navedenog, nužno je podržati oralni mikrobiom putem zdrave prehrane, održavanja neutralne pH vrijednosti u usnoj šupljini i nadopune korisnih bakterija, posebno u kombinaciji s vitaminom D, koji doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava. Osim toga, stanice u sluznici usta koje se redovito obnavljaju trebaju dovoljno vitamina D za proces njihova dijeljenja, što je važno za održavanje funkcije sluznice usta kao barijere protiv štetnih mikroorganizama.


Osim zadataka kao što su probava hrane i eliminacija neprobavljivih supstanci, naša crijeva imaju veliko značenje za naš imunosni sustav. Oko 80% imunosnih stanica nalazi se u crijevima. Naš organizam i bakterije koja ga nastanjuju čine simbiozu tijekom cijelog našeg života. Međutim, na ovu vezu može se negativno utjecati pogrešnom prehranom, trajnim stresom, manjkom sna ili uzimanjem lijekova. Tada prirodna ravnoteža kolonizacije “dobrih” i “loših” bakterija može izmaknuti kontroli i naša crijevna barijera, crijevna sluznica, postaje propusna za toksine, alergene i strane mikroorganizme – naša imunosna obrana je oslabljena.

OMNi-LOGiC® IMMUN nudi izvor hrane za razmnožavanje bifidobakterija i laktobacila – uglavnom rezistentni škrob, kao i vrijedne vitamine, minerale i elemente u tragovima, kako bi se održala normalna funkcija imunosnog sustava.

Sadrži vitamine B skupine (vitamini B2 i B3) koji doprinose, između ostalog, očuvanju normalnih sluznica. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima, a vitamin D i cink doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Uzimanje živih simbionata (probiotika) omogućuje Vam jačanje “dobrih” crijevnih bakterija. Ti bakterijski sojevi trebaju kisik za svoj metabolizam – to su one bakterije koje su poznate kao aerobne.

Međutim, ne mogu se svi bakterijski sojevi jednostavno uzeti u obliku dodataka prehrani – velika količina naših crijevnih bakterija je anaerobna i stoga se ne može uzgojiti i sačuvati izvan tijela. Čim takve bakterije dođu u doticaj s kisikom, umiru. Zato naši anaerobni prijatelji trebaju posebnu hranu (prebiotike): ako te bakterije hranimo njihovom omiljenom hranom, stvaramo im idealno stanište u našim crijevima. “Dobri” crijevni stanovnici zahvaljuju nam na tome razmnožavajući se i izvršavajući optimalno svoje zadatke.


Puferirani Vitamin C u kombinaciji s ekstraktom štajerske crne bazge

Vitamin C je vitamin topiv u vodi potreban za brojne procese u organizmu. Najpoznatiji je kao vitamin dobrog imuniteta jer daje vrijedan doprinos funkcioniranju imunosnog sustava, osobito tijekom i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti. Također pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

META-CARE® Vitamin C Specijal sadrži vitamin C u puferiranom obliku i time ima mnogo veću bioraspoloživost u usporedbi s vitaminom C iz askorbinske kiseline. Ima gotovo neutralnu pH-vrijednost i stoga ne predstavlja nikakvo opterećenje kiseline u želucu. Dodatno sadrži bioflavonoide citrusa koji mogu podržati učinak vitamina C. Ovaj visokokvalitetni pripravak mikronutrijenata zaokružen je klinički ispitanim ekstraktom štajerske crne bazge.

Za ciljanu opskrbu vitaminom C, osobito kad za to postoji povećana potreba, npr. tijekom razdoblja prehlade, bavljenja sportom ili zagađenja okoliša
Za potporu imunosnom sustavu, osobito tijekom i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti (vitamin C)
Kao vrijedan doprinos zaštiti stanica od oksidativnog stresa (vitamin C)
Za smanjenje umora i iscrpljenosti (vitamin C)
Idealan je kao potpora imunosnom sustavu, tijekom razdoblja prehlade i povećanog stresa. Pogodan je i za osobe s osjetljivim želucem.

https://ljekarne-lipa.hr/allergosan/

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI