OCIJENI

Visoka dioptrija ne mora značiti da su naočale neugledne

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.05.2024. 13:44

Ukoliko imate veću vrijednost dioptrije, optometrist ili optičar će Vam preporučiti naočalne leće visokog indeksa loma. Ako se pitate što su indeksi loma, donosimo pojašnjenje.

ŠTO SU VISOKI INDEKSI LOMA?

Naočalne leće korigiraju vid na način da lome svjetlo dok prolazi kroz naočalnu leću. Jačina loma svjetlosti naziva se jačinom naočalne leće što je najčešće indicirano na vašem nalazu. Većina nosica naočala je kratkovidna, što znači da su naočalne leće zakrivljene s tankim centralnim dijelom i debljim rubnim dijelovima. Za osobe s visokim dioptrijama, može rezultirati naočalnim lećama s debelim rubovima koje su nezgrapne i estetski neprivlačne. S današnjim modernim okvirima tankim rubova, debljina leća predstavlja problem.

Visoki indeksi loma imaju veću snagu loma svjetlosti od standardnih u tanjoj, estetski zahvaljnijoj varijanti.

KADA SE PREPORUČUJU VISOKI INDEKSI LOMA?

Naočalne leće visokog indeksa loma preporučuju se svima koji imaju visoke vrijednosti dioptrija, bez obzira bili kratkovidni, dalekovidni ili imaju astigmatizam kako bi se izbjeglo da naočale budu teške i estetski neugledne.

Preporučuju se i osobama koje su osjetljive na teške naočale i žele odabrati najugodniju opciju, iako su visoki indeksi loma naočalnih leća skuplji.

Popričajte s oftalmologom ili optičarom koja varijanta bi bila preporučljiva obzirom na dioptirju i budžet koji ste spremni izdvojiti za naočale.

https://www.monokl.hr/naocalne-lece/naocalne-lece-materijali/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI