OCIJENI

Jeste li se pobrinuli o zdravlju vida vašeg djeteta?

1 pregleda/dan | Objavljeno: 21.04.2024. 05:56

Više od 80% informacija stiže nam putem osjetila vida stoga je dobar vid jedan od najvažnijih čimbenika za normalan razvoj djeteta i on znači mnogo više od sposobnosti jasnog gledanja bez naočala. Prije povratka u školske klupe svakako naručite dijete na oftalmološki pregled. Američka oftalmološka akademija upućuje roditelje da djecu predškolske dobi odvedu na kompletan oftalmološki pregled u dobi od četiri godine jer se tako mogu otkriti početni poremećaji koji još ne uzrokuju smetnje vida (primjerice, početna katarakta ili manji strabizam), odnosno slučajevi lošeg vida na jednom oku koji mogu promaknuti na rutinskom pregledu. U slučajevima kada netko od članova obitelji ima nasljednih teškoća s vidom prvi pregled treba obaviti s dvije godine starosti. Čak i redoviti pregled crvenog refleksa u novorođenčadi, provjera fiksacije i ‘cover test’ u dojenčadi te testiranje vidne oštrine i ‘photoscreening’ u dobi između treće i četvrte godine, a koje, uz manju obuku mogu obaviti i liječnici obiteljske medicine, mogu otkriti prve probleme s vidom kod djece.

Simptomi i znakovi koji bi trebali pobuditi sumnju na očne bolesti kod djece su sljedeći:
bijela zjenica,
• dijete ne uočava, odnosno pogledom ne prati predmete i igračke,
• dijete škilji, pokriva jedno oko rukom, naginje glavu,
• ima neprirodan položaj ili neusklađenost pokreta očiju (strabizam) ili spontane, ritmičke trzaje očiju (nistagmus), ali i pretjerano suzenje i crvenilo očiju, umor, glavobolju ili vrtoglavicu pri čitanju.

Rezervirajte termin pregleda vida pozivom Poliklinike za oftalmologiju Monokl u Maksimirskoj 115.

https://www.monokl.hr/poliklinika-za-oftalmologiju/poliklinika-za-oftalmologiju-djecja-ocna-ordinacija-za-strabizam/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI