OCIJENI

Kako smanjiti naprezanje očiju?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.04.2024. 22:17

Prolongirano korištenje računala je neizbježno sve većem broju ljudi zbog prirode posla ili stila života. Sati i sati pred digitalnim ekranima uzimaju danak u vidu zamora i iritacije oka. Srećom, postoje načini smanjivanja zamora oka koji će spriječiti oštećenje vida. Naučite kako smanjiti zamor oka sljedećim savjetima.

ODABERITE PRAVE NAOČALE

Naočale za rad na računalu trebale bi sadržavati:
• Anti-refleksni sloj za smanjenje odbljesaka
• UV zaštitu za smanjenje oštećenja vida
• Filter plavog svjetla za poboljšani kontrast

PRILAGODITE POSTAVKE MONITORA VAŠEG RAČUNALA

Faktori kao što su svjetlina, kontrast, boje, veličina slova i tip monitora imaju značajan utjecaj na način rada naših očiju, Podešavanje postavki, svjetline na nižu razinu, promjene kontrasta i boja, prilagođavanje veličine teksta maksimizirati će udobnost vida. Prebacivanje sa starog CRT na novi LCD monitor također će smanjiti zamor oka.

UZIMAJTE ČESTE PAUZE

Slijedite pravilo 20-20-20 koje kaže da svakih 20 minuta odmaknete pogled od računala u daljinu na 20 sekundi. Uzimanje manjih pauzi smanjiti će napetost očiju i spriječiti zamagljen vid,iritaciju ili suhoću očiju.

NAPRAVITE OFTALMOLOŠKI PREGLED

Oftalmološki pregled potreban je da bi se otkrili problemi s vidom i otklonile moguće smetnje u budućnosti. Oftalmološki pregled poželjno je obaviti jednom godišnje.

Oftalmolog će preporučiti što napraviti kako bi se popravio vid i smanjio zamor oka.

JESTE LI KANDIDAT ZA DIOPTRIJSKE NAOČALE ZA RAD NA RAČUNALU?
Svi koji provedu više sati dnevno ispred raznih ekrana kandidati su za uredske naočale. Upitajte optičara ili oftalmologa za preporuku.

https://www.monokl.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI