OCIJENI

Kada je vrijeme za nove naočale?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 14.03.2024. 12:09

Dioptrijske naočale su investicija, no nužna za svakodnevno funkcioniranje. Stvarno trebate nove naočale kod sljedećih situacija:

1. Promjena dioptrije

Dioptrija se promijenila, a vi se mučite s naočalama ili niste obavili pregled više od godinu dana. Osim što su redoviti oftalmološki pregledi nužni za praćenje promjena u vrijednosti dioptrije mjerenjem vidne oštrine, bitno je pratiti i što se događa u samom oku – pregled prednjeg segmenta oka i očne pozadine te mjerenja očnog tlaka. Zdravlje očiju treba biti na prvom mjestu prije izrade novih naočala.

2. Naočale više ne odgovaraju

Neminovno je da se naočale nošenjem mijenjaju, šire ili postanu labave pa padaju s nosa, pritišću bočne dijelove lica ili uši te izazivaju glavobolje. Kada to osjetite, možete ih donijeti na prilagodbu (stezanje) u optiku, no ako nema pomoći, vrijeme je za nove.

3. Nedostaju dijelovi na vašem dioptrijskom okviru

Nedostaju capice na nosu, slomljeni su pojedini dijelovi ili oštećeno krilo naočala, korodiralo je ili je oljuštena boja?
Vrijeme je za nove capice sigurno, a mogli biste početi razmišljati i o novim naočalama.

4. Naočalne leće odnosno stakla su nepopraljivo oštećena

Iako ste investirali u anti-refleksni sloj za Vaše dioptrijske naočale, s vremenom se naočalne leće oštete, ogrebu ili se počnu ljuštiti. Prvenstveno investicija u anti-refleksne slojeve s produljenim jamstvom od tri godine kao što su HOYA-in Hi-Vision LongLife BlueControl ili UV Control anti-refleksni sloj dobra su odluka za očuvanje dugotrajnosti naočala. Rukovanje na pravilan način također produljuje očuvanje prvobitnog stanja, no kada je situacija nepopravljiva, vrijeme je za nove naočalne leće s kvalitetnim anti-refleksnim slojem koji ima svojstva lakoće čišćenja, otpornosti na prljavštinu i anti-statička svojstva uz najveću tvrdoću sloja i zaštitu od plavog svjetla koje emitiraju digitalni ekrani i zaštitu od UV zračenja.

5. Vrijeme je promjenu stila

Danas imamo preko nekoliko pari cipele, tenisica, torbi i drugih komada odjeće, obuće i modnih dodataka za sve prigode, no često samo jedan par naočala iako ih nosimo svakoga dana i kroz više godina. Novi oblici, materijali i stilovi mijenjaju se svake sezone i ističu vaše oči pa zašto ne biste imali više stilski različitih dioptrijskih naočala za razne prilike. Optički studio Monokl će zasigurno svojim promocijama nastojati da imate razloga odabrati dioptrijske naočale baš iz naše ponude.

http://www.monokl.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI