OCIJENI

Naočale koje su vam neophodne svaki dan

0 pregleda/dan | Objavljeno: 11.04.2024. 20:41

Svi težimo idealnom, no je li idealno ostvarivo?

Želite li imati naočale za svaku situaciju s kojom se na dnevnoj bazi susrećete, trebali biste dioptrijske naočale za svaki dan, naočale za rad na računalu i jedne sunčane naočale koje će štititi od štetnog UV zračenja. Razmislite, svatko od nas ima više pari cipela, jedne udobne, jedne vodootporne, jedne da nam odgovaraju stilski. No, ramišljamo li isto i kod naočala?
Ako vam je potrebna korekcija, naočale su vam potrebne svaki dan, uz preduvjet udobnosti i kristalno jasnog vida. Prva polazišna točka kod odabira naočala je ispravna korekcija, odnosno svježe obavljeni oftalmološki pregled ili refrakcija (određivanje dioptrije). Ukoliko imate visoku dioptriju, odaberite viši indkes loma naočalnih leća kako bi bile tanje i lakše, kako bi se minimizirala distorzija vida i povećala udobnost nošenja naočala. Ako ponekad i nosite kontaktne leće, i dalje je važno imati jedne dioptrijske naočale.

Dioptrijske naočale za digitalnu zaštitu

Dioptrijske naočale za zaštitu od plavog svjetla odmogućuju zaštitu od štetnih plavih zraka koje emitiraju digitalni ekrani. 43% odraslih rade na radnim mjestima koje zahtijevaju prolongirano korištenje kompjutera ili tableta. Većina ljudi ni ne shvaća da je digitalni zamor oka ozbiljno medicinsko stanje sa simptomima kao što su zamagljen vid, otežano fokusiranje, suhoća i iritacija očiju, glavobolja, bolovi u vrati i leđima. Naočalne leće s BlueControl anti-refleksnim slojem filtriraju i reflektiraju dio plavog svjetla koje emitiraju digitalni uređaji, a sprečavaju i nastanak tih simptoma. Čak i ako nemate dioptriju, naočale sa zaštitom od plavog svjetla korisne su za sve koji rade uredske poslove ili korište digitalne uređaje tokom dana.

Polarizirane sunčane naočale

Par polariziranih sunčanih naočala neće samo zaštiti vaše oči od ultraljubičastog zračenja, nego će poboljšati vidnu oštrinu kod vožnje, tijekom skijanja ili ljetnog opuštanja na plaži. Polarizirane naočalne leće imaju poseban film koji koji smanjuje odbljeske svjetla od sunca koje se reflektira od vode, snijega ili cestovnih površina kao što je asfalt. Polarizirane naočalne leće će filtrirati štetne zrake i vidjeti ćete s većom vidnom oštrinom i jasnoćom.

https://www.monokl.hr/dioptrijske-naocale/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI