OCIJENI

Kako ispravno čistiti dioptrijske naočale?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 07.04.2024. 14:07

Uvjereni smo da nema osobe koja svoje naočale nije obrisala u majicu, rukav ili papirnatom maramicom, uz naviku dahtanja po lećama prije brisanja. Naočale se nošenjem maste, na njih se skuplja prašina, a i otisci prstiju su čest prizor i smetnja pa logično da je prvo što nam padne pod ruku majica kojom ćemo nakratko riješiti mutnu sliku na našim naočalama.

Nismo ni svjesni koliko priručnim sredstvima čišćenja štetimo naočalnim lećama na našim naočalama. Osim što trljanjem naočala o majicu nećemo skinuti masne tragove, prašinu i prljavštinu, već će se bakterije samo proširi po naočalama, a u slučaju da je tkanina gruba, može izgrebati leću ili anti-refleksni sloj i time narušiti kvalitetu vida.

Želite li održati kvalitetu vaših naočala, bitno je da ih pravilno održavate i čistite.

Ukoliko tekućine za čišćenje naočala koje možete kupiti u optikama nisu dostupne, možete koristiti deterdžent za pranje suđa ili blagi sapun koji možete naći u svojoj kuhinji. Osim što će u kombinaciji s vodom skinuti prljavštinu i masnoće, uništiti će i sve bakterije koje se nakupljaju na površini.

Pod mlazom mlake vode isperite naočale, utrljajte blagi deteržent ili sapun i isperite te osušite krpicom od mikrofibre kako bi uklonili ostatke šminke ili sredstva za kosu.

Nikada nemojte koristiti agresivna sredstva kao što su tekućina za čišćenje stakala ili druga sredstva koje u sastavu sadrže amonijak, ocat ili bjelilo koje mogu skinuti boju s naočala ili kemikalije mogu oštetiti anti-refleksni sloj.
Koristeći navedene savjete, naočale će Vas dobro služiti kroz dulje razdoblje.
Uz ispravno čišćenje, važno je i pravilno rukovati naočalama pa prilikom stavljanja i skidanja naočala uvijek koristiti obje ruke jer se krila mogu rasklimati ili oštetiti. Ne odlažite naočale sokrenute površinom leće na stol, već ih uvijek spremite u pripadajući etui. U slučaju da dođe do oštećenja na naočala, nikada ih ne popravljajte sami. Donesite ih u Monokl koji će sitne popravke napraviti besplatno za sve svoje klijente, dok se u slučaju loma, usluga lotanja naplaćuje.

Naočale nikada ne izlažite direktnom suncu, naročito ljeti u zatvorenom automobilu, jer se mogu deformirati i vraćajući se na početak, naočale uvijek brišite krpicom od mikrofibre.

https://www.monokl.hr/dodaci-i-pribor-za-naocale/sprejevi-za-ciscenje/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI