OCIJENI

Kako odabrati dječje dioptrijske okvire?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 04.04.2024. 14:01

Odabir dječjih dioptirjskih okvira može biti izazov, ne samo radi veličine, već i odabira modela koje će dijete prihvatiti i osjećati se ugodno s njime. Danas je dostupan prekrasan izbor dječjih dioptrijskih okvira koji dijeci omogućuju da se njima izraze, da odaberu najdržeg lika iz crtića ili najdražu kombinaciju boja.

Krenimo od veličine dioptrijskog okvira.

Pronaći odgovarajuću veličinu dioptrijskog okvira je podjednako kao i izabrati veličinu dječjeg šešira. Širina okulara dječjih okvira kreće se od 44 to 48 mm, dok je duljina krila između 125 do 130 mm. Navedene prosječne vrijednosti odgovaraju dobnim skupinama od 4 do 10 godina starosti.

Materijal izrade dioptrijskog okvira

Dječji dioptrijski okviri uglavnom su izrađeni od hipoalergenske plastike koje ne komprimitira stil, a vijci na krilima su napravljeni da se mogu širiti i prilagođavati rastu djetetove glave do odeđene mjere kako bi se produžilo vrijeme nošenja naočala.

Stilistika

Dječji okviri za djecu do 3 godine često su okrugli i slijede linije lica za bolje prijanjanje te imaju trakicu koja fiksira naočale iza ušiju.
Stilistika izrade dječjih okvira za uzrast od četiri do deset godina često slijedi stilistiku izrade dioptrijskih okvira za odrasle pa se tako najpopularniji modeli mogu naći i u dječjoj kolekciji. Dječje samopouzdanje raste kada vidi da nosi sličan model dioptrijskog okvira kao i njegovi roditelji, vršnjaci ili okolina.

Odabir naočalnih leća

Obzirom da su dječje dioptrijske naočale sklone udarcima, padovima i općenito dječjoj radoznalosti i igri, potrebno je razmisliti o naočalnim lećama koje su otporne na udarce jer čvrstoća standardnih naočalnih leća ne podnosi udarce
.
Trivex materijal koji je otporan na udarce nalazi se u popularnim HOYA PNX naočalnim leća indeksa loma 1.53, stoga su one izvrstan odabir za dječju sigurnost.

Anti-refleksni sloj za naočalne leće

Današnja djeca puno vremena provode pred digitalnim ekranima – što od televizora, smartphone-a, tableta i računala koje emitiraju visokoenergetsko štetno plavo svjetlo (HEV). Istraživanja su pokazala da se radi o izloženosti od 3 sata dnevno. Iako nam je plavo svjetlo potrebno da ostanemo budni, pretjerana izloženost uzrokuje nesanicu, glavobolje, zamor očiju i suhoću očiju.

Odabir anti-refleksnog sloja, preporučljivo Hi-Vision LongLife BlueControl anti-refleksnog sloja sprečava prodiranje plavog svjetla u oko te osigurava čvrstoću anti-refleksnog sloja, jednostavnost čišćenja te izraženiji kontrast.

https://www.monokl.hr/dioptrijske-naocale/djecji/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI