OCIJENI

Trendovi laminata i parketa - 2022. godina

Objavljeno: 7.2.2023. 12:25

Podovi su nekada davno bili isključivo funkcionalni element doma o kojem niste previše razmišljali. Međutim vremena su se značajno promijenila i podovi su sada jedan od glavnih dizajnerskih dijelova vašeg doma. Njihovoj popularnosti doprinosi i sve veći izbor boja i stilova koji se može prilagoditi svačijem ukusu. Sukladno tome, laminati i parketi postali su najpopularniji izbor za dizajnere, ali i vlasnike domova. Donosimo vam pregled trendova u 2022. godini za malo inspiracije oko odabira novog poda.


Reciklirano ili obnovljeno drvo

Drvo ili samo izgled drva dovoljan je kako bi unio toplinu u vaš dom, stoga ne čudi da je već dugi niz godina odabir broj 1. Porastom interesa za reciklažu, trend se uspješno provukao i na izbor podova. Reciklirano drvo dodaje karakter domu, a ako još ako dolazi iz vama dragog i sentimentalnog mjesta – to daje sasvim poseban dojam. Najpoznatije reciklirano drvo dolazi od starih brodova.


Podovi složeni u uzorak

Osim što je značajno porastao interes za drvom ili njegovom imitacijom, trend obuhvaća i različite načine slaganja daski. Uzorci poput riblje kosti odaju dojam da je pod puno duži, gdje cijela prostorija dobiva na vizualnoj veličini. Također, daske više ne moraju biti jednake veličine i tako davati uniformni oblik, već se može primijetiti kombiniranje dasaka različitih veličina kako bi se dobilo na autentičnosti.


Boje

Kao što je to slučaj u ostatku dizajnerskog svijeta, u domovima dominira siva boja koja je sad preuzela i podove. Iako nema specifične nijanse za koju bismo mogli reći da je upravo to nijansa koja je u trendu, možemo reći da vlada dizajnerskom scenom. Međutim, ne morate se brinuti ako siva nije vaš đir - podovi dolaze u mnogim bojama te ćete lako pronaći upravo onakav pod kakav će vam odgovarati uz viziju koju imate.


Sve to možete pronaći u HAPPYFLOOR-u, izložbeno prodajnom salonu parketa i laminata, kao i ostalih vrsta podova. U ponudi koja broji više od 500 različitih vrsta podova, zasigurno ćete pronaći upravo onakav parket koji će pristajati u vašem domu. Kako se ne biste pogubili u tolikom izboru, stručno osoblje HAPPYFLOOR-a će vas poslušati i usmjeriti vas k potencijalnim podovima koji bi vam mogli odgovarati. Odaberite pod koji će se uklopiti u vaš dom i vaše životne navike. 

OCIJENI