OCIJENI

Drveni parketi savršeno funkcioniraju sa sustavima podnog grijanja

Objavljeno: 10.1.2023. 12:50

Podno grijanje često se smatra skupim i nedostižnim sustavom za zagrijavanje kuće ili stana. Navikli smo koristiti druge izvore energije i sustave koji možda nisu uvijek zadovoljavali naša očekivanja u hladnim zimskim mjesecima. Ako u domu imate velike prostorije a radijatori nisu sustavno i taktički postavljeni, toplina u sobi neće biti jednako raspoređena.


          

Podno grijanje prikladno je za različite strukture podova ali i materijale koji se koriste u prostorijama. Kod korištenja ovog sustava grijanja, toplina je jednako raspoređena u cijeloj prostoriji. Jedna u nizu prednosti je i estetika jer u prostorijama neće biti radijatora, grijalica ili peći koje narušavaju izgled ili zauzimaju prostor. Prašina i suhi zrak također više neće predstavljati problem u Vašem domu jer topli zrak struji laganije kroz prostor i ne podiže prašinu sa podova.


Sustav podnog grijanja zapravo troši manje energije tako da se ovim izborom može i uštedjeti. Investiranje u podno grijanje može biti dugoročno isplativo a još jedna od zabluda je da na sustav ne možete postaviti drvene parkete.

Istina je da se parketi moraju postaviti po propisanim pravilima i na odgovarajući način ali se drveni parketi se neće izobličiti ili uništiti od zagrijavanja. Bitno ih je kao i kod običnog poda bez grijanja čistiti odgovarajućim blagim sredstvima za drvo ali temperatura neće utjecati na njihovu kvalitetu i izgled. Hrast i bambus su najprikladniji materijali a u našoj ponudi možete pronaći veliki izbor uzoraka i boja parketa upravo od ovih materijala. Dvoslojni i troslojni parketi svojom konstrukcijom povećava provodljivost topline dok se širenje i rastezanje drveta odvija u dijelu parketa koji nije vidljiv. U našoj ponudi možete pronaći dvoslojni hrast u debljini od 10, 13 i 16 mm, širine letvica od 70, 90, 120, 140, 180 mm, dužine od 500-2400 mm  ili bambus i druge egzotične vrste parketa koje su pogodne za podna grijanja i ljepotu Vašeg doma.

 

Parketi i podno grijanje mogu se postaviti u svake prostorije, ne samo u novogradnju. Happyfloor za Vas može obaviti projektiranje uz 3 d kompjutersku simulaciju ili postavljanje parketa i ostalih vrsta podova uz najkvalitetnije materijale i garanciju. Javite nam se za stručno savjetovanje u našem prodajnom salonu ili u Vašem stambenom prostoru!

OCIJENI