OCIJENI

Nautic i wellness parketi

Objavljeno: 10.1.2023. 12:47

Oplemenite svoj način života uz parket u vlastitioj kupaonici!

Parket ili brodski pod u kupaonicama kao i oblaganje zidova i sanitarija drvenim oblogama više nisu samo šminkerski trend, već pravi izbor za sve poklonike prirodnih i toplih materijala. 

Kao plemeniti dar prirode drvo osvaja svojom toplinom i prirodnim ugođajem kod svakog koraka, osobito ako ga doživite u pravom iskonskom smislu – bosi! A upravo je kupaonica idealno mjesto za to.

Moderan dizajn zajedno sa suvremenim tehnologijama donio je mnogo inovacija kada je riječ o opremanju suvremenih kupaonica. Sve rjeđe se koriste klasične keramičke sanitarije, a sve više staklo, pleksiglas i ponajviše drvo. Do nedavno su kupaonice bile zanemarene u svijetu dizajna, no suvremenim načinom života to se značajno promijenilo. Kupaonica više nije samo mjesto osobne higijene tijela, već i naša privatna oaza mira koja nam pruža bijeg od svakodnevnog stresnog načina života.                        

Happyfloor za Vas nudi posebne podove i obloge za kupaonice, wellness zone ili oblaganje plovila. Treba voditi računa da nisu sve vrste drva preporučljive za oblaganje prostorija povećanog utjecaja vode i izraženih promjena temperature. U našoj ponudi su najbolje vrste drva ove namjene, a to su: burmanski teak, jatoba, doussie, iroko, cumaru, maslina, termički obrađen hrast ili jasen koji se mogu montirati i u kupaone i u saune. Zagrijavanjem drva u proizvodnji iznad 200 °C njegova vlažnost se spušta na skoro 0% i time se smanjuje stupanj rastezanja i skupljanja drveta pri promjeni postotka vlage u prostoriji gdje smo montirali podnu oblogu.

Kada se odlučite za ovu varijantu podne obloge u kupaoni, prepustite njihovo polaganje stručnjaku, jer takav parket mora biti postavljen perfektno, a tretiranje površine parketa izvedeno iznimno stručno. Prednost svakako ima uljenje površine parketa , jer kod lakiranja voda prodire i kroz najtanje pukotine. Kod uljenja to nije slučaj, u svakom slučaju se tretiranje parketnih površina u vlažnim prostorijama mora stalno obnavljati. Ukoliko se kod postavljanja koristi već tretirana podna, parketna obloga, prepustite stručnjaku da temeljito još jedanput izvrši uljenje. Naši stručnjaci kod postave koriste ulja jednog od najboljih svjetskih proizvođača u području zaštite podova, njemački Pallmann koji Vam garantira dugotrajnost i sigurnost od utjecaja vode, vlage ili promjene temperature.

Pod se postavlja na palubni ili klasičan način. Postoje obloge koje dolaze sa već tvornički ugrađenom gumenom brtvom između spojeva ili ako to nije slučaj svi spojevi se kod montaže popunjavaju posebnim brtvenim kitovima koji sprečavaju ulazak vode između spojeva i tako pružaju dugotrajnu i sigurnu zaštitu.

Više informacija potražite na našoj web stranici.


OCIJENI