OCIJENI

Seljački podovi (parketi većih dimenzija)

Objavljeno: 10.1.2023. 12:43

Rustikalni pod - vječni duh starine u Vašem domu!

Rustikalni parket
je trend u uređenju interijera već godinama i to s vrlo dobrim razlogom. Sitne nesavršenosti takvih podova stvaraju dodatan karakter i toplinu u svakom interijeru, ali i neprolaznu ljepotu i šarm drva. Rustikalni podovi se također iznenađujuće dobro nadopunjuju s ostalim stilovima uređenja doma i daju upečatljivu protutežu modernim dekorima i namještaju.

Rustikalni ili seljački pod pun je uzbuđenja i snažnog karaktera zahvaljujući varijaciji boja, čestim čvorovima različitih veličina i svim onim prirodnim komponentama koje čine drvo tako plemenitim stanovnikom ove naše Zemlje.

Ovaj fantastičan pod dolazi od više vrsta drva, kao i načina obrade (brušen, ručno četkan ili hoblan), te puno različitih boja. Svaka daska poda ima ukošene "V" rubove koji daju prepoznatljiv utor između dasaka, dajući podu više dubine i dimenzije stvarajući individualnu definiciju svake daske te naglašavajući pravi autentičan rustikalan stil .

Najčešće vrste drva od kojih se rade seljački podovi i koji su u našoj ponudi su slijedeće: hrast, trešnja, jasen, grab, joha, bagrem pareni, bukva parena, javor.

Ova vrsta poda može imati više završnih obrada poput premazivanja UV uljima, bajcanja, lakiranja u mat, polumat ili visoki sjaj lakove. Bitno je obradu prilagoditi svakom prostoru individualnim pristupom, što ovisi o njegovoj namjeni. Prednost uljenih podova je da ih po potrebi možemo na vrlo jednostavan način obnavljati ili osvježavati. Pod možemo obnavljati po cijeloj površini ili samo jedan oštećeni dio. Svakim tretmanom parket dobiva na čvrstini i otpornosti i izgleda kao nov.

Dopustite da Vas mi u Happyflooru vodimo do najboljeg odabira poda. Naše iskustvo u radu s drvom, stručnost i smisao za estetiku u kombinaciji s Vašim željama rezultirati će najboljim mogućim izborom za Vaš životni prostor.

Ono što daje seljačkom podu osnovnu značajku su dimenzije dasaka. One najčešće dolaze u širinama od 120-240 mm, dužinama od 600-2400 mm i debljinama od 10-21 mm. Seljački pod se također može dobiti i kao višeslojni parket pogodan za podno grijanje ako se pridržava određenih tehničkih smjernica.

Za sve ostale informacije o ovoj posebnoj vrsti poda stojimo Vam na raspolaganju.

Više informacija potražite na našoj web stranici.OCIJENI