OCIJENI

Odabir savršenog poda - temelj kvalitetnog uređenja interijera

Objavljeno: 7.2.2023. 12:22

Bilo da se radi o izgradnji novog doma ili renovaciji već postojećeg, dobar odabir poda je iznimno važan korak na koji trebate usmjeriti pažnju. Često nismo ni svjesni koliko podne obloge utječu na izgled same prostorije, a zapravo su upravo jedan od razloga zašto nije postignuta harmonija između namještaja i samih podnih obloga. Stoga je potrebno na vrijeme odlučiti koju vrstu i boju podnih obloga želite, pri tome pazeći da to bude u skladu sa stilom koji će prevladavati u vašem domu.

Primjerice ako je u pitanju dnevni boravak, postavite si pitanje kakav ugođaj želite postići u ovoj prostoriji. Što se tiče drvenih podova, oni su uvijek dobitna kombinacija jer imaju prirodan izgled koji je vizualno jako ugodan i elegantan.

Najbolje od svega, drveni podovi utječu na stvaranje tople i opuštajuće atmosfere vašeg dnevnog boravka ili spavaće sobe. Svima je prije svega cilj postići izgled interijera u kojemu se čovjek osjeća ugodno, uživajući u svojoj oazi mira.
U posljednje vrijeme najčešći odabir što se tiče drvenih podova jesu laminat ili parket. Obje vrste imaju svoje prednosti, pa je tako laminat dobar izbor jer je estetski privlačan, prirodnog izgleda te je jeftinija zamjena za parket. S druge strane, parket je vrsta podne obloge izrađena od  raznih vrsta drveta. Očituje ga visoka kvaliteta pa stoga ima dugi vijek trajanja, te je izrazito atraktivnog izgleda. Još jedna od prednosti je što je parket moguće slagati na razne načine, pa je moguće kreirati razne uzorke i time postići autentičan izgled prostorije.

Ako ste u potrazi za drvenim podnim oblogama koje će vaš dom učiniti savršenim mjestom u kojem ćete uživati provodeći svoje slobodno vrijeme, na pravom ste mjestu. Happyfloor, stručnjak za podove i interijere, u ponudi ima razne vrste iznimno kvalitetnih parketa koji će svaku prostoriju obogatiti toplinom i ugodom.

OCIJENI