OCIJENI

Donosimo tipove podova - prednosti i mane

Objavljeno: 7.2.2023. 12:24

Proces uređenja svakog doma započinje temeljnim elementima – zidovima, prozorima, vratima, ali i odabirom poda. Veliki izbor podova značajno otežava odabrati upravo onaj pod koji će vam odgovarati, posebice kada imate na umu da je to dugotrajna investicija. Iz tog smo vam sumirali glavne kategorije podova, te njihove prednosti i mane.


Podovi od punog drva

Podovi od punog drveta vizualno su najupečatljiviji prikaz žive strukture drveta te prenose bezvremenost stabala u vaš dom. Takvi podovi su jako izdržljivi, a odličan su dodatak ako želite povećati vrijednost vašeg stana ili kuće. Najveći nedostatak je da takav klasik dolazi uz nešto višu cijenu, međutim to je zaista investicija koja se isplati.


Laminat

Laminat je u startu jeftinija opcija od podova od punog drveta, a može postići sličan efekt. Tehnike koje se koriste u izradi laminata čine ga izdržljivim materijalom, a dizajnerski možete dobiti svašta – kao što su imitacija drva ili kamena koji mogu doprinijeti sveukupnom izgledu vašeg doma. Glavni nedostatak je to što je poprilično teško zamijeniti samo jedan dio ukoliko dođe do oštećenja. Većina oštećenja su posljedice djelovanja vode, međutim odaberete li vodonepropusni laminat, na pola ste puta k veoma dugotrajnom podu.


Vinil

Znamo da vas vinili podsjećaju na neka druga vremena, ali i dalje su veoma popularan izbor za podove. Osim što postoji mnogo opcija što se tiče boja i samog izgleda, postoje i razlike u postavljanju što onda utječe na sveukupni dojam cijelog poda. Cjenovno vas neće bankrotirati, ali niža cijena očitava se u nešto kraćem životnom vijeku (posebice kada se to usporedi s podovima od punog drveta ili laminatom).


Keramičke pločice

Keramičke pločice najčešće se postavljaju u kupaonicama i kuhinjama zbog njihove vodootpornosti, ali i popriličnoj izdržljivosti kada je riječ o ''prometnim'' prostorijama u vašem domu. Također, izbora ne nedostaje, odlične su izdržljivosti, međutim hladne su za hodanje i pobrinite se da imate rezervne (za slučaj da vam puknu da možete samo 1 zamijeniti, a ne cijeli pod).


Kada izvažete sve prednosti i nedostatke svakog poda, otiđite u HAPPYFLOOR di će vas dočekati preko 500 različitih vrsta podova – i tada započinje pravi izbor. Djelatnici Happyfloora će vam rado pomoći da odaberete nešto što vama odgovara. Nude stručno vodstvo kroz cijeli projekt odabira poda – ma gdje god se nalazili. Dostavljaju na području cijele Hrvatske i nude profesionalno postavljanje podova kako biste bili sigurni da je sve odrađeno najbolje moguće. HAPPYFLOOR će vam pomoći da vi budete happy s vašim podom!

OCIJENI