OCIJENI
popust 5%

papa Franjo, BOŽJE JE IME MILOSRĐE

Akcija je završila

1 pregleda/dan | Objavljeno: 14.06.2016. 14:27

Milosr­đe je prvi Božji atribut. Ono je Božje ime. Nema situacija iz kojih ne možemo izići, nismo osuđ­eni utopiti se u živomu pijesku.
Papa Franjo se jednostavnim i izravnim riječima obraća svakomu muškarcu i svakoj ženi na planetu te uspostavlja povjerljiv osobni dijalog. U središtu je tema koja mu je najviše na srcu - milosrđ­e - oduvijek glavni temelj njegova svjedočenja, a sada i njegova pontifikata. Sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša - unutar i izvan Crkve - koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Na prvomu mjestu da dopre do onoga dijela nespokojnoga i ranjenoga čovječanstva koji traži da ga se prihvati, a ne da ga se odbacuje: do siromaha i marginaliziranih, zatvorenika i prostitutki, ali i do dezorijentiranih i onih koji su daleko od vjere, do homoseksualaca i rastavljenih.
U razgovoru s vatikanistom Andreom Torniellijem - preko uspomena iz mladosti i dirljivih zgoda iz svojega iskustva pastira - Papa iznosi razloge za izvanrednu Svetu godinu, koju je silno želio. Ostajući svjestan etičkih i teoloških pitanja koja izranjaju on ističe da Crkva ne smije nikome zatvoriti vrata; naprotiv, zadaća joj je utjecati na savjesti kako bi otvorila pukotine za prihvaćanje odgovornosti i za udaljavanje od učinjenoga zla.
U iskrenu razgovoru papa Franjo ne izbjegava ni suočavanje s bitnim pitanjem odnosa između milosrđ­a, pravde i korupcije.
A kršćane koji se svrstavaju me­đu "pravednike" podsjeća: "I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđ­e."

http://www.dominovic.hr/Artikl/BOZJE-JE-IME-MILOSRDE-razgovor-s-Andreom-Torniellijem.html?q=cGdcMTQ2LHByXDcwNjYz

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI