OCIJENI
popust 10%

Tim Anderson NEČASNI RAT PROTIV SIRIJE

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 06.06.2017. 22:25

Iako se svaki rat zasniva na obilju laži i obmana, prljavi rat protiv Sirije započet je zahvaljujući takvom nivou masovnih dezinformacija i neistina, kakav se ne pamti u modernoj historiji. Britansko-australijski novinar Philip Knightley istakao je da ratna propaganda obično uključuje 'depresivno predvidljiv obrazac' : prvo - demoniziranje neprijateljskog vođe, a zatim demoniziranje neprijateljskog naroda kroz pažljivo plasirane, stvarne ili izmišljene, priče i glasine o zločinima koje su počinili (Knightley 2001). U skladu s tim, sirijski predsjednik Bashar al Asad, oftalmolog blage naravi, proglašen je novim svjetskim zlom, dok je sirijska vojska, prema konzistentnim izvještajima zapadnih medija, u protekle četiri godine samo ubijala civile. Zbog toga danas mnogi misle da je sukob u Siriji “građanski rat”, “pobuna sirijskog naroda protiv vladajućeg režima” ili neka vrsta unutrašnjeg sektaškog sukoba. Ovi mitovi su, u mnogim aspektima, značajno dostignuće velikih sila koje su, bazirane na lažnim izgovorima, potaknule i instruirale niz operacija "promjene režima" u regiji Bliskog istoka u proteklih 15 godina.
Ova knjiga, iako akademsko djelo, zagovara odbranu prava sirijskog naroda da odredi svoje društvo i politički sistem. Takva pretpostavka u potpunosti je u skladu sa principima međunarodnog prava i ljudskih prava, ali kao takva kosi se sa logikom zapadnih sila, naviklih na povlašteni položaj i prava intervencije u svim zemljama svijeta, u skladu sa vlastitim interesima.

Redovna cijena: 80,00 kn
Internet cijena: 72,00 kn
Uštedjeli ste: 8,00 kn

www.knjizara-dominovic.hr/Artikl/NECASNI-RAT-PROTIV-SIRIJE.html?q=cGdcMTA0LHByXDc1NTQ2

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI