OCIJENI
popust 5%

Hrvoje Turković POLITIKOM PO KULTURI: polemike (1968-2002)

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 17.11.2016. 15:28

Ova je knjiga zbirka napisa što su objavljivani u novinama, revijama i časopisima tijekom tridesetak odina, od konca šezdesetih, za vrijeme socijalističke Jugoslavije, te u prvom desetljeću samostalne, tranzicijske Hrvatske.
Posrijedi su napisi polemičke motivacije i naravi kojima se neprestance bori protiv intervencija političara u film, i, općenito, u kulturne stvari, političara koji od prilike do prilike smatraju posve legitimnim arbitrirati u stvarima kulture. No, tekstovi su pisani protiv ponašanja ponekih kulturnjaka (kritičara, novinara, kolega kulturnjaka i umjetnika) koji prihvaćaju logiku političke intervencije na štetu svoje djelatnosti. Tekstovi su uvijek pokušavali razrađenom argumentacijom delegitimizirati političarsku logiku u kulturi, upozoriti na njezine pogubne posljedice, a i razobličitikoristoljubivo pristajanje kultunjaka uz tu logiku.

Redovna cijena: 129,00 kn
Internet cijena: 122,55 kn
Uštedjeli ste: 6,45 kn

www.knjizara-dominovic.hr/Artikl/POLITIKOM-PO-KULTURI-polemike-(1968-2002).html?q=cGdcMTA0LHByXDcxNjgy

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI