OCIJENI

5 savjeta kako potaknuti djecu da zavole čitanje

Objavljeno: 22.8.2023. 14:50

Čitanje je jedna od najboljih navika koje možemo prenijeti svojoj djeci. Kroz priče, oni putuju u nove svjetove, razvijaju empatiju i proširuju svoj vokabular. Pitate se kako potaknuti dječju ljubav prema čitanju u digitalnom dobu? Evo pet savjeta koji vam mogu pomoći:

1.      Budite uzor

Djeca često oponašaju navike svojih roditelja. Ako vas redovito vide s knjigom u ruci, postoji veća vjerojatnost da će i oni zavoljeti čitanje. Odvojite vremena svakog dana za čitanje, bilo sami ili s djetetom.

2.      Stvorite udobno mjesto za čitanje

Učinite čitanje posebnim tako što ćete u kući stvoriti tihi kutak za čitanje s udobnim stolicama, lampom i policom s knjigama. Ovo će djeci pružiti osjećaj sigurnosti i pripadnosti dok čitaju.

3.      Čitajte zajedno

Dijelite iskustvo čitanja s vašim djetetom čitajući mu naglas, osobito prije spavanja. Ovo ne samo da jača emocionalnu vezu između vas, već i pomaže djetetu da razvije ljubav prema pričama. Birajte različite žanrove i teme, tako da dijete može otkriti što ga najviše zanima

4.      Razgovarajte o pročitanom

Kada vaše dijete završi s čitanjem knjige, postavite mu pitanja o priči, likovima i njihovim osjećajima. Time ne samo da potičete komunikaciju, već i razvijate njihove kritičke i analitičke sposobnosti.

5.      Ponudite djetetu širok izbor knjiga

Djetetu ponudite širok spektar knjiga - od bajki do znanstvene fantastike, povijesti i enciklopedija. Kroz različite žanrove, oni će moći otkriti što ih najviše zanima i razviti ljubav prema čitanju.

Ako tražite mjesto gdje ćete pronaći odlične knjige za svoje dijete, na pravom ste mjestu! Knjižara Dominović nudi raznovrstan izbor knjiga za djecu svih uzrasta, od malih nogu pa sve do tinejdžera. Bilo da je vašem djetetu zanimljiva mitologija, ljubavne priče, priče o odrastanju, zanimljivosti, povijest ili enciklopedije, sigurni smo da ćete kod nas pronaći knjigu koja će u vašem mališanu probuditi svijet mašte i znatiželje. Prolistajte naše stranice i otkrijte knjige po svom ukusu!

OCIJENI