OCIJENI

Savjeti za blistav i samopouzdan osmijeh

Objavljeno: 3.12.2022. 18:55

Osmijeh je jedna od prvih značajki koju drugi primjećuju na nama i zato je važno da njime budemo zadovoljni. Blistav i samopouzdan osmijeh prije svega karakteriziraju zdravi i bijeli zubi. Zdravim navikama i načinom života možemo uvelike utjecati na izgled našeg osmijeha, a za ono što ne možemo postići sami, tu su stomatološke intervencije. Donosimo nekoliko savjeta za postizanje blistavog osmijeha.

  1. Redovito održavajte oralnu higijenu

Redovito i pravilno održavanje oralne higijene ključno je u održavanju zdravlja zubi. Zube je potrebno prati najmanje dva puta dnevno, a idealno bi bilo nakon svakog obroka. Osim samog četkanja, ne zaboravite koristiti i zubni konac. Zubnim koncem moguće je očistiti one dijelove zuba do kojih četkica ne dopire. Osim samih zuba, potrebno je prilikom svakog pranja očistiti i jezik, jer se na njemu skuplja mnoštvo bakterija.

  1. Ne odgađajte posjete stomatologu

Kad ste zadnji put bili kod stomatologa? Ako je od posljednjeg pregleda prošlo više od 6 mjeseci, potrebno je da što prije zakažete termin. Kako bi vaši zubi ostali zdravi, važno je odlaziti na preventivne preglede barem dva puta godišnje. Tako će svaki eventualni problem biti uočen na vrijeme, što će ubrzati i olakšati njegovo liječenje.

  1. Hranite se zdravo i uravnoteženo

Uravnotežena prehrana važna je za zdravlje cjelokupnog organizma, pa tako utječe i na oralno zdravlje. Prehrana bogata voćem i povrćem doprinosi zdravlju zubi i borbi protiv plaka. S druge strane, potrebno je smanjiti konzumaciju slatkiša, ljepljive hrane, grickalica i gaziranih pića bogatih šećerom. Česta konzumacija ovakve hrane može dovesti do stvaranja karijesa pa ju je zato potrebno izbjegavati. Vrlo je jednostavno – hrana koja je dobra za vaš organizam, dobra je i za vaše zube!

  1. Prestanite pušiti

Pušenje je loša navika za cijeli organizam. Kada se govori o štetnosti pušenja, najčešće se govori o štetnosti za pluća i dišni sustav, no šteta je učinjena i na zubima. Zbog nikotina i katrana vaši će zubi požutjeti, a osim toga, ovi sastojci zagrizaju vaše desni. Tako pušači imaju povećan rizik od gubitka zubi. Ako vam je potreban još jedan razlog za prestanak pušenja, želja za zdravim i blistavim osmijehom, svakako je dobra motivacija.

Uz pridržavanje ovih nekoliko savjeta, zdravlje i izgled vaših zubi zasigurno će se poboljšati. Ako vam je potrebna dodatna pomoć u postizanju željenog osmijeha, obratite se stomatologu. Ovisno o postojećim problemima, stomatolozi vam mogu ponuditi različite intervencije poput zahvata oralne kirurgije, ugradnje implantata, zubnih ljuskica, proteza i ostale usluge, sve u svrhu postizanja savršenog osmijeha. Kako biste napokon imali osmijeh o kakvom ste oduvijek sanjali, obratite se Dental Centru Ostojić. Nakon besplatnog prvog pregleda, kreirat će se individualizirani plan terapije za postizanje željenog rješenja. Kontaktirajte Dental Centar Ostojić i tako učinite prvi korak na putu prema savršenom osmijehu!


OCIJENI