OCIJENI

Prednosti dentalnih implantata

Objavljeno: 8.5.2023. 11:13

Ako vam nedostaje jedan zub ili više njih, vjerojatno razmišljate o mogućnosti ugradnje dentalnih implantata. Zubni implantati se u dentalnoj medicini koriste već više od 60 godina. Budući da je stomatologija tijekom godina znatno napredovala, danas postoje implantološka rješenja čak i za potpuno bezube čeljusti. Kako bismo vam olakšali odluku o ugradnji implantata, donosimo njihove ključne prednosti.

  1. Funkcija i izgled pravih zubi

Dentalni implantati mali su titanski vijci koji se ugrađuju u čeljusnu kost i predstavljaju savršenu zamjenu za zub koji nedostaje. Krune na zubnim implantatima mogu se napraviti u istoj nijansi i istoga oblika kao vaši prirodni zubi, tako da izgledom uopće ne odudaraju. Osim toga, budući da su ugrađeni u kost, oni nisu neudobni poput mobilne proteze, nego imate osjećaj da su to vaši prirodni zubi. Velika je prednost to što s implantatima možete normalno žvakati i jesti svaku vrstu hrane, kao s pravim zubima.

  1. Dentalni implantati sprječavaju gubitak kosti

Nakon gubitka zuba, čeljusna kost počinje propadati jer nema stimulacije koja joj je potrebna za prirodan koštani rast. Budući da su implantati zamjena za korijen zuba, oni pružaju potrebnu stimulaciju čeljusnoj kosti. Ako se nakon gubitka zuba ne ugradi implantat, već tijekom prvih godinu dana volumen kosti smanjit će se za oko 25% i zato je potrebno implantat ugraditi što prije.

  1. Dentalni implantati traju doživotno

Za razliku od ostalih protetskih rješenja, implantati traju doživotno, što ih svakako čini isplativom investicijom. Naravno, kako bi se to postiglo potrebno je pravilno i redovito održavati oralnu higijenu. Pacijentima se savjetuje da dva puta dnevno peru protetski dio te da zubnim tušem ispiru prostor između protetskog dijela i zubnog mesa. Osim toga, potrebno je čistiti prazne prostore interdentalnom četkicom i zubnom svilom, kao i koristiti vodicu za usta nekoliko puta dnevno. Iako se ovo čini kao mnogo uputa, ako ih se pridržavate, vaši će implantati doista trajati doživotno.

  1. Dentalni implantati potpora su susjednim zubima

Kada jedan ili više zuba nedostaje, susjedni zubi mogu se pomicati i tako uzrokovati nepravilan zagriz. Osim dodatno narušene estetike osmijeha, ove promjene mogu utjecati na sposobnost žvakanja. Kada se na prazno mjesto u čeljusti ugradi zubni implantat, on predstavlja potporu susjednim zubima koji se tada ne mogu pomicati i tako narušiti pravilan zagriz.

Za ugradnju zubnih implantata naručite se u Dental Centar Ostojić. Bez obzira na to nedostaje li vam samo jedan zub ili više njih, njihov stručni tim može vam vratiti osmijeh na lice. Na prvom pregledu stomatolog odlučuje koliko implantata vam je potrebno ugraditi. Ako vam nije preostao ni jedan zub, pa čak i ako je došlo do gubitka kosti, u Dental Centru Ostojić postoji rješenje i za to. U slučaju potpune bezubosti, metodama All on 4, All on 6, zygoma ili prečke, pacijentu se može vratiti savršen osmijeh. Kako biste saznali koje implantološko rješenje je prikladno za vas, dogovorite besplatan prvi pregled i razgovarajte sa stručnjacima!OCIJENI