OCIJENI

ALL-ON-4 metoda za rješenje bezubosti

Objavljeno: 30.3.2021. 16:22

Starenje, parodontoza i traume samo su neki od brojnih uzroka gubitka svih zubi. Bezubost predstavlja vrlo velik problem zato što nedostatak zubi uvelike utječe na kvalitetu života i samopouzdanje osobe. Na svu sreću pojavila se ALL-ON-4 metoda koja danas ponovno vraća osmijeh na lice velikom broju ljudi.

ALL-ON-4 suvremena je metoda izrade zubnog nadomjestka za bezubu gornju ili donju čeljust. ALL-ON-4 zapravo je most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Metoda je nastala kao odgovor struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

U potpuno bezubu čeljust, dva implantata ugrađuju se okomito u središnji dio čeljusti, na poziciji sjekutića, dok se stražnji implantati ugrađuju pod kutom od 45 stupnjeva tako da implantat izlazi iz čeljusti u području drugog pretkutnjaka.

Takav zakošeni položaj implantata omogućuje izbjegavanje kritičnih područja sa smanjenim volumenom kosti, što u konačnici omogućuje ugradnju implantanata osobama koje nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju. Kod ove metode vrlo je važno postavljati implantate u skladu s posebno definiranim pravilima kako bi se osiguralo sigurno postavljanje i stabilnost.

Dan nakon operacije ugradnje zubnih implantanata slijedi izrada privremenog protetskog rada. Nakon 3 mjeseca pacijentu se izrađuje trajni most. Naime, taj period od 3 mjeseca potreban je kako bi zubni implantati srasli s čeljusti, na kojoj se izrađuje trajni rad.

Također, proces ugradnje implantanata je bezbolan i minimalno invazivan, budući da ne uključuje podizanje dna sinusa niti nadogradnju kosti u lateralnim dijelovima gornje čeljusti.


Valja naglasiti da je metoda ALL-ON-4 jedinstveno rješenje bez dodatne ugradnje kosti koja omogućava pacijentu da ima fiksnu protezu na cjelokupnoj čeljusti isti dan kada se obavi kirurški zahvat, ako postoji primarna stabilnost.

Osim što je ugradnja zubnih implantanata doživotno rješenje, ova metoda zahtijeva minimalno vrijeme oporavka.

Još jedna prednost ove metode je vraćanje prirodnog izgleda lica te izgubljene funkcije žvakanja.

Također, ova metoda poboljšava kvalitetu života i vraća samopouzdanje pacijentima zato što omogućuje bolju higijenu usne šupljine te pruža ugodnost prilikom jela. Nije naodmet ni činjenica da pacijent odmah nakon zahvata može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Svi navedeni razlozi čine All on 4 metodu najbržim i najučinkovitijim rješenjem za rekonstrukciju kompletne čeljusti.

Ovu metodu već dugi niz godina uspješno primjenjuju vrhunski stomatolozi u Dental centru Ostojić.

Ako smatrate da bi primjena All on 4 metode bila idealna za vas, naručite se što prije na BESPLATAN pregled u Dental centru Ostojić kako bi se utvrdilo jeste li idealan kandidat za ovu metodu. Vrhunski stomatolozi u Dental centru Ostojić rado će vas savjetovati te vam pomoći da vratite osmijeh na lice.

OCIJENI