OCIJENI

Njega kože kroz godinu

Objavljeno: 26.2.2021. 15:04

Svako godišnje doba nosi svoje prednosti i mane kada govorimo o njezi kože. Dok se zimi borimo s hladnim i suhim zrakom, ljeti pronalazimo znojenje i vrućinu problematičnima za kožu. Postoje tretmani koje svakako možemo zadržati kroz cijelu godinu, ali određena prilagodba u biranju proizvoda za njegu je nužna. U nastavku možete pročitati nekoliko savjeta koji će vam pomoći pobrinuti se za svoju kožu kroz cijelu godinu.
 


Hidratacija kože kroz cijelu godinu

Voda je temelj svake dijete, plana vježbanja i njege kože. Ona čini čuda za vaše tijelo i kožu jer organi traže vodu za izvrsno funkcioniranje, a znamo kako je koža naš najveći organ. Što više vode pijete, to će biti lakše održati kožu bez fleka i prekomjerne suhoće.

Odličan način za unos vode u organizam je kroz konzumaciju svježeg voća i povrća. Vitamini, nutrijenti i hidratacija koju unosimo kroz njih izvrstan su izbor u svakom smislu. Uz pravilnu prehranu i kvalitetne proizvode za njegu možete izbjeći prerano starenje kože i sačuvati elasticitet kroz duže vrijeme.

I dok zimi nastojite hidratizirati svoju kožu teškim i masnim kremama kako biste se uspješno suočili s hladnim zrakom, u toplije dane ćete na taj način dobiti mastan i sjajan sloj na koži. Dobro je razmisliti o promjeni kreme u ljetnim i proljetnim mjesecima i prelasku na neke lagane kreme i losione kako biste održali svoju kožu zdravom i neopterećenom. Zimi je dobro izabrati tonere bez alkohola kako biste izbjegli suhu kožu i dodatno crvenilo.
 

Važno je spomenuti i ulogu vježbanja i fizičke aktivnosti kada govorimo o zdravlju kože. Proljetne i ljetne dane svakako treba iskoristiti za šetnje i vježbanje na otvorenom. Vježbanje povećava protok krvi, a to pomaže održavanju zdravih stanica kože.

Krema za sunčanje i na oblačne dane!

Zaštitite svoju kožu od sunca. To možete učiniti tako da potražite hlad kada je to moguće i tako da nosite zaštitnu kremu svaki put kada izlazite van, čak i u zimske i oblačne dane. Pretjerano izlaganje UV zrakama može dovesti to negativnih posljedica i to posebice za kožu lica. Osobe s manje melanina mogu brzo pocrveniti i zato bi se trebali oprezno izlagati suncu. Dugoročno gledajući, izlaganje suncu može dovesti do hiperpigmentacijskih mrlja, a bore su puno izraženije nego kod osoba koje se ne sunčaju prekomjerno.
 

Upoznajte svoju kožu

Važno je shvatiti što odgovara vašoj koži i što nikako ne biste trebali koristiti od proizvoda. Unatoč tome što postoje određeni univerzalni savjeti, svaka koža je i dalje individualna i reagira različito na proizvode i stil života. Pratite promjene nakon što počnete koristiti neke nove proizvode i bilježite kako vaša koža reagira. Usvojite zdrave životne navike poput dobre prehrane, više vode kroz dan i tjelesne aktivnosti, što će svakako pozitivno utjecati na svaki dio vašeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Kada je koža u pitanju, cijeli proces upoznavanja vam se može učiniti kompleksnim, no uzmite si vremena i informirajte se o proizvodima koje koristite.

Stručan tim Ljekarne Vales će vam rado pomoći u tome! Ljekarne Vales posluju već preko 20 godina sa ljekarničkim jedinicama u Zagrebu i Sukošanu. Ono što ih čini posebnima jest personalizirani pristup svakom kupcu kako bi osigurali kvalitetnu uslugu i informiran odabir. Posjetite web stranicu za više informacija.

Foto: Freepik

OCIJENI