OCIJENI

Koliko je važno dobro savjetovanje s farmaceutom?

Objavljeno: 25.11.2021. 10:40

Vaš farmaceut, zajedno s vašim liječnikom, ima važnu ulogu u očuvanju vašeg zdravlja i kvalitete života. Farmaceuti su izravna veza između liječnika, terapije i pacijenta. Glavna uloga ljekarnika je briga o kvaliteti pojedinih lijekova i kombinacija različitih terapija te upozoravanje na eventualne nuspojave. Isto tako, vaš farmaceut je dužan pružiti vam potrebne informacije vezane uz pojedini pripravak koji koristite.

Isto tako, vaš ljekarnik vam može dati važne savjete o tome koji su lijekovi bez recepta sigurni za korištenje u kombinaciji s lijekovima na recept. Farmaceuti imaju i važnu ulogu u prepoznavanju i upravljanju zdravstvenim problemima. Često vam upravo ljekarnik može osvijestiti određene zdravstvene rizike poput visokog krvnog tlaka te vas uputiti liječniku.

Kako prepoznati kvalitetnog farmaceuta?

BRINE O VAŠOJ SIGURNOSTI

Sigurnost osobe kojoj je potreban određeni lijek trebao bi biti na prvom mjestu svakom farmaceutu. Kada je riječ o kombinaciji nekoliko lijekova ili o određenim, vrlo specifičnim lijekovima, vaš ljekarnik bi trebao provjeriti propisanu terapiju kako bi se uvjerio da su lijekovi koji su vam propisanu sigurni za vas. 

Oni, također, imaju važnu ulogu u osiguranju kvalitete vašeg zdravlja određenom terapijom. To je osobito važno kada se terapija koju uzimate sastoji od više različitih lijekova, jer recepti kada se pogrešno miješaju, uzimaju ili previde, mogu predstavljati ozbiljne rizike za zdravlje. Vaš farmaceut osigurat će da je sve što vam je propisano sigurno kada se uzima zajedno. Ako to nije moguće, može vam predložiti alternativna rješenja.

PRISTUPAČNOST

Kvalitetnog farmaceuta odlikuje pristupačnost i komunikativnost. Budući da im je vaša sigurnost i zdravlje na prvom mjestu, ljekarnici bi trebali uspostaviti otvorenu komunikaciju sa svojim klijentima. Dobra komunikacija jedan je od ključnih preduvjeta kvalitetnog liječenja, ali i informiranosti pacijenta o lijekovima koje uzima. 

Pristupačni farmaceuti rado će vam pružiti dodatne informacije o lijekovima bez recepta, jednako kao i o onima na recept. Također, ljekarnike možete pitati o brojnim zdravstvenim stanjima i postupcima poput liječenju rana, alergija ili kako otkloniti bol.

ODNOS POVJERENJA

Budući da su farmaceuti vrlo važni u očuvanju zdravlja, kako bi u tome i uspjeli nastojat će uspostaviti prijateljski odnos. Kvalitetnog ljekarnika možete prepoznati po iskrenom pristupu i nastojanju da s vama izgradi odnos povjerenja. Kada izgradite čvrst odnos sa svojim ljekarnikom, i sama komunikacija postaje jednostavnija i opuštenija.

Pristupačnost, odnos povjerenja i iskrena briga o zdravlju i kvaliteti lijekova karakteristika su svih zaposlenika ljekarne Vales.

Osim kvalitetnih lijekova i stručnog znanja, svi zaposlenici ljekarni Vales svojim pacijentima pružaju personalizirani pristup i prijateljski odnos povjerenja. Također, u svim njihovim poslovnicama možete pronaći vrlo široku ponudu kvalitetnih lijekova i drugih medicinskih proizvoda!


OCIJENI