OCIJENI

Terapija matičnim stanicama za regeneraciju kože i tkiva

Objavljeno: 12.10.2020. 12:47

Trud oko mladolikog i zdravog izgleda ima već dugu povijest. Osmišljeni su razni preparati i formule za uljepšavanje izgleda i regeneraciju kože, a terapija matičnim stanicama čini se kao “pravi pogodak”.

Podsjetimo se, matične stanice u našem organizmu imaju sposobnost regeneracije drugih stanica te omogućavaju liječenje i zacjeljivanje različitih rana i oštećenja kože te povećanje elastičnosti kože.

Tretman matičnim stanicama, zbog svoje iznimne učinkovitosti, može se koristi u različite svrhe:

  • Pomlađivanje lica   
             - Korekcija bora oko usta
             - Korekcija diskoloracije na koži lica
  • Regeneriracija i korekcija kože dekoltea - koža dekoltea često zna biti oštećena suncem, što kožu čini starijom, kao i nas
  • Korekcija ožiljaka
  • Korekcija podočnjaka i diskoloracije oko očiju
  • Tretiranje alopecije  - regeneracijska terapija za tretiranje ćelavosti
Što zapravo podrazumijeva terapija matičnim stanicama?

Terapija matičnim stanicama uključuje odvajanje aktivnih matičnih stanica iz masnog tkiva procesom mehaničke filtracije te potom njihovo injektiranje tankim iglicama u željeno područje. Te injektirane matične stanice povoljno djeluju na proizvodnju i sintezu kolagena i elastina u koži, čime se poboljšava elastičnost kože i potiče regeneracija kože.

Ova terapija je slična ACP terapiji, odnosno terapiji plazmom obogaćenom proteinima. Razlika je u tome što se kod terapije matičnim stanicama, matične stanice dobivaju iz vlastitog masnog tkiva, a ne iz krvi. No, studije su pokazale da se ove dvije terapije mogu uspješno nadopunjavati, pokazujući još bolje rezultate.

Prednost terapije matičnim stanicama kod pomlađivanja kože lica jest dugoročnost učinka. Naime, rezultati pokazuju da ova terapija ima dugoročnije rezultate u odnosu na filere i druge tretmane kože koje uglavnom treba ponavljati u više navrata. Također, rezultati su najvidljiviji nakon 3 do 6 mjeseci.

Ovu terapiju vrlo uspješno provode u Poliklinici Kvaternik. Individualnim pristupom, u potpunosti se posvećuju pacijentu, s ciljem što boljih rezultata i zadovoljstva pacijenata. Također navode da tretman nije bolan zbog korištenja lokalne anestezije niti opasan ni u kojem smislu.

Iako je jedan tretman uglavnom dostatan, u nekim slučajevima je djelotvornije napraviti više tretmana, a idealan broj tretmana i terapija određuje se nakon detaljnog pregleda, analize i dogovora.

OCIJENI