OCIJENI

Uklanjanje masnih naslaga nikada nije bilo jednostavnije

Objavljeno: 30.1.2023. 11:00

Višak masnih naslaga kod mnogih je uzrok nezadovoljstva vlastitim tijelom, a ovaj estetski problem prilično je teško riješiti. Uravnotežena prehrana i vježbanje svakako su poželjni načini za riješiti se masnog tkiva, no ponekad to jednostavno nije dovoljno. Zato vam danas predstavljamo dvije metode estetske medicine za uklanjanje masnih naslaga – liposukciju i Coolsculpting.

  1. Liposukcija

Liposukcija je najpopularniji kirurški tretman za uklanjanje masnih naslaga. Zahvatom se može ukloniti višak masnih naslaga, smanjiti njihov volumen i oblikovati tretirano područje.

Važno je napomenuti da liposukcija ne služi gubitku kilograma, već se njome uklanjaju masne naslage kako bi se postigla idealna figura.

Najbolji kandidati za liposukciju su oni koji imaju uravnoteženu prehranu i redovito vježbaju. Liposukcijom se tako djeluje na one masne naslage koje se ne mogu skinuti vježbanjem, te se popravlja figura pacijenta. Nakon liposukcije, potrebno je nastaviti sa zdravim načinom života. Zbog toga osobe koje imaju znatni višak kilograma ili velike oscilacije u težini nisu primjereni kandidati za liposukciju.

Idealno je da pacijenti imaju manje od 20-ak kilograma viška, odnosno, da budu unutar 20% njihove idealne tjelesne težine. Elastična, čvrsta koža također je prednost jer će se takva koža lako prilagoditi gubitku masnih naslaga. Ako se radi o koži koja je dijelom izgubila na elastičnosti, možda će nakon zahvata biti potrebno njezino uklanjanje.

Ono što je najvažnije kod liposukcije jest voditi zdrav život i prije i nakon zahvata te imati realna očekivanja. Tada ćete, uz malu pomoć estetskog kirurga, doći do svoje željene linije!

Da bi se postigla konačna silueta, potrebno je do 6 mjeseci, no već nakon 3 mjeseca, moguće je primijetiti znatno poboljšanje.

  1. Coolsculpting (kriolipoliza)

Ako biste željeli što brže izgubiti masne naslage, ali ne želite „pod nož“, Coolsculpting bi mogao biti rješenje za vas. Za razliku od liposukcije, Coolsculpting je nekirurška metoda, a temelji se na uklanjanju masnih stanica zamrzavanjem.

Pod utjecajem niskih temperatura, masne stanice odumiru. Coolsculptingom se zamrzavaju masne stanice kojih se ne možete riješiti vježbanjem, a vaše se tijelo u narednim tjednima rješava tih masti prirodnim procesima.

Kao i kod liposukcije, potrebno je naglasiti da ovo nije metoda za gubitak kilograma, već za poboljšanje figure, te da su idealni kandidati oni koji nemaju velik višak kilograma i vode zdrav život.

Najčešće se radi na trbuhu, ali i na bokovima, bedrima, stražnjici, leđima, koljenima, nadlakticama te području ispod brade.

Konačni rezultati vidljivi su nakon 6 mjeseci, no već 1-3 mjeseca nakon tretmana, moguće je vidjeti poboljšanje u silueti. Samo jednim tretmanom količina masnog tkiva može se smanjiti 20-25%, a tretman je moguće ponavljati više puta. Ako imate nakupine masnih stanica koje su otporne na vježbanje i kvare vašu figuru, ova neinvazivna metoda odličan je izbor za vas!

Ove metode uklanjanja masnog tkiva mogu se obaviti u Poliklinici Kvaternik. U poliklinici rade vrhunski stručnjaci, služeći se najmodernijom opremom. O njihovom širokom znanju i posvećenosti svjedoči mnogo zadovoljnih pacijenata. Ponose se individualnim pristupom pacijentu, kao i visokom kvalitetom usluge uz pristupačne cijene. Osim telefonski, pregled i konzultacije možete zatražiti i online! https://poliklinika-kvaternik.hr/OCIJENI