OCIJENI

Dentalna protetika - fiksni protetski radovi

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.04.2024. 19:32

Privatna specijalistička ordinacija za ortodonciju dr. Domina Reljanović Protega Zagreb

Fiksni protetski radovi su stomatološki nadomjesci kojima se nadomješta jedan ili više zubi koji nedostaju, obnavljajući njihovu funkciju i estetiku. Prvo je potrebno izbrusiti zube radi stvaranja prostora za fiksni rad, tijekom čega se uklanja i mogući karijes, kao i dijelovi zuba koji nemaju dobru potporu.

Razlikujemo nekoliko vrsta fiksnih protetskih radova, poput krunica, mosta i fiksnih radova na implantatima. Krunicom se nadoknađuje zubna kruna jednog zuba i pokriva zubnu strukturu koja je prije podupirala prirodnu krunu. Mostom se nadomješta nedostatak jednog ili više zuba trajno povezujući zube ili implantate uz bezubi prostor.U slučajevima kada je struktura zuba jako oštećena potrebno je izraditi nadogradnju koja se cementira u kanale korijena i koja nadoknađuje zubnu strukturu potrebnu za prihvat krune.

U izradi krunica i mostova koriste se različiti materijali. Metal pokriven keramikom (metal-keramika) je, još uvijek, nejčešći izbor. Suvremena stomatologija razvila je mnogo materijala odličnih estetskih karakteristika, poput cirkonij-keramike i pune keramike.

Tijekom perioda izrade krunica i mostova zubi se prekrivaju i zaštićuju privremenim krunicama. Najčešće se izrađuju iz plastičnih ili kompozitnih materijala i imaju istu funkciju kao i trajni radovi, tj. omogućuju žvakanje i govor.

http://www.ortodoncija-reljanovicprotega.hr/protetika.html

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI