OCIJENI

Savjeti za blistav i samopouzdan osmijeh

Objavljeno: 17.5.2022. 9:29

Za lijep osmijeh potrebno je imati zdrave, bijele i blistave zube. Mnogi ljudi imaju nepravilne zube ili zagriz, no to se može riješiti ortodontskim tretmanom. Svaki osmijeh je lijep, no uz ravne, bijele zube dobit ćete savršeni osmijeh o kakvom ste oduvijek maštali.

U Privatnoj specijalističkoj ordinaciji za ortodonciju Reljanović Protega Domina nudimo usluge ortodoncije, kao i ostale usluge dentalne medicine. Svojim višegodišnjim radnim iskustvom, stručnim i ljubaznim osobljem te upotrebom najkvalitetnijih i najsuvremenijih materijala u našoj moderno opremljenoj ordinaciji garantiramo Vam najvišu kvalitetu usluge. 

Naše usluge mogu vam pomoći u postizanju blistavog i samopouzdanog osmijeha:

Ortodoncija

Želja većine naših pacijenata koji se odluče za ortodontski tretman upravo su ravni zubi. No, ortodoncija nema samo estetsku, već i zdravstvenu funkciju. Pravilno postavljeni zubi važni su za zdravlje čitavog žvačnog sustava, čeljusnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva. Dobro je znati da ne postoji dobna granica za nošenje aparatića što znači da nikad nije kasno za priuštiti si osmijeh kakav želite!

Mobilni aparatići

Mobilni aparatići uglavnom se koriste kod djece čiji su zubi još u razvoju. Mobilne aparatiće pacijenti mogu sami izvaditi i staviti u usta, a da bi terapija bila uspješna, moraju se nositi 14-16 sati dnevno. Terapija mobilnim aparatićima uglavnom je prva faza terapije, koju započinjemo u ranijoj dobi i kojom ispravljamo položaj čeljusti, a nakon toga postavlja se fiksni aparat kojim korigiramo položaj zuba i završavamo terapiju.

Fiksni aparatići

Fiksni aparatići najčešći su način rješavanja ortodontskih problema. Postoji nekoliko vrsta fiksnih ortodontskih aparata, odnosno bravica. Klasični fiksni aparatići sastoje se od prstenova koji se postavljaju na prve trajne kutnjake, bravica i žičanih lukova. Žičane lukove u utoru bravice mogu držati žičane ili gumene ligature.

Druga, modernija i za nošenje ugodnija vrsta su samoligirajuće bravice. Kod takvih bravica nema za sluznicu iritirajućih “žičica” ili gumenih ligatura, nego žičani luk u slotu pridržava klip ili “vratašca” koja se otvaraju i zatvaraju. Ovakve bravice lakše je čistiti, smanjuju potreban broj posjeta ortodontu, kao i ukupno trajanje terapije. 

Osim osnovne podjele na klasične i samoligirajuće bravice, postoji i podjela na metalne i estetske bravice te na lingvalne bravice koje se lijepe na unutarnju “lingvalnu” površinu zuba i zbog toga su potpuno nevidljive.

Retencija

Nakon skidanja ortodontskog aparatića slijedi faza retencije. Retencijske naprave mogu biti fiksne ili mobilne, a njihova je uloga zadržati zube u ispravljenom položaju. Ukoliko se retainer ne nosi kako treba, velika je mogućnost recidiva, zbog čega je važno postupati sukladno našim uputama.

Invisalign – nevidljivi aparatić za zube 

Invisalign je tehnologija izrade prozirnih zubnih udlaga pomoću 3D tehnologije koje služe ravnanju zubi. Svaka zubna udlaga mijenja položaj zuba, pomičući ih polako horizontalno i vertikalno, a može ih čak i rotirati ukoliko je potrebno. Ključne prednosti invisaligna su brža prilagodba, slaba vidljivost aparatića, kraće trajanje tretmana i mnoge druge. Kod terapije invisalignom pacijenti unaprijed znaju kako će zubi izgledati po završetku tretmana, a to im daje dodatnu motivaciju!

Ako i vi želite imati blistav osmijeh, pravilne i zdrave zube, posjetite nas! 

OCIJENI