OCIJENI

Alergijski šok kod mačaka

1 pregleda/dan | Objavljeno: 17.04.2024. 17:21

Anafilaktički šok je hitno medicinsko stanje koje nastaje kada je mačka izložena određenom alergenu. U ekstremnim situacijama ova reakcija može biti fatalna. Stanje je nepredvidljivo jer bilo koja tvar može potencijalno izazvati alergijsku reakciju. Očekivani rezultat je često dobar ako se reakcija rano otkrije i brzo liječi.
Simptomi teške alergijske reakcije uključuju šok, poteškoće kod disanja, povraćanje, mokrenje i nemogućnost kontrole pražnjenja crijeva. Napad dolazi brzo, samo nekoliko minuta od izloženosti alergenu.
Uzroci mogu biti ubodi insekta, lijekovi ili hrana. Ako mačka dođe u doticaj sa teškim alergenom, reakcija može biti jako ozbiljna.
Postoje testovi kako bi se utvrdilo da li je mačka alergična ili osjetljivija no nisu pouzdani da se otkrije korijen problema. Bitno je brzo posjetiti liječnika koji će odlučiti da li je potrebna i hospitalizacija.

https://happyvet.eu

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI