OCIJENI

Podignite zdravo dijete, nabavite ljubimca što ranije

3 pregleda/dan | Objavljeno: 22.03.2024. 11:03

Uz dobru brigu za naše dijete, uključujući stabilan dom, stručnog pedijatra i učitelja, za mentalno zdravlje veliki utjecaj ima i kućni ljubimac.
Svi smo jednom u životu pročitali kako kućni ljubimci smanjuju krvni tlak, stres i rade na promicanju socijalne interakcije među ljudima. Novija istraživanja pokazuju kako djeca odgojena sa kućnim ljubimcima su zdravija, lakše uče, imaju više vještina i pokazuju emocionalnu zrelost.
Kućne ljubimci i dječje zdravlje
Nedavno smo pisali o tome kako djeca koja su odgojena sa životinjama, na selu, nemaju toliki rizik od alergije i astme. Novija istraživanja stvarno i idu u prilog tome kako su alergije češće kod djece koja nemaju mogućnost doticaja sa životinjama.
Dr.James Gern, pedijatar, analizirao je krv bebe odmah nakon rođenja i godinu dana kasnije. Otkrio je kako djeca koja su u kući živjela sa psom manje pokazuju znakove alergije. I to ne samo sa psom, nego sa mačkom, sa drugim domaćim životinjama sa sela. On je u svojem objašnjenju išao i dalje : Psi su „prljave“ životinje ali te „prljave“ životinje dopuštaju djeci da budu odmalena izložena prljavštini i alergenima te im tako jačaju imunološki sustav.
Nalazi su objavljeni u pedijatrijskim časopisima gdje je dr.James Gern iznio što se događa sa bebom u prvoj godini života:
31% manje vjerojatnih infekcija dišnih puteva
44% manje vjerojatnih upala uha
29% manje vjerojatnih antibiotika
Isto tako navodi da i djeca koja nemaju u kući životinju, ali svakodnevno imaju doticaj sa životinjom imaju manje zdravstvenih problema nego djeca koja nisu u ama baš nikakvom kontaktu sa životinjama.
Studije drugih stručnjaka također idu u prilog tome:
11 000 Australaca, Kineza i Nijemaca tvrde da vlasnici ljubimaca 20 % manje godišnje posjete liječnika.
256 djece uzrasta 5-11 godina u tri škole u Engleskoj i Škotskoj sa kućnim ljubimcima manje izostaju iz škole.
Švedska studija pokazala je da su djeca u dobi od 7-13 godina imala niže prevalencije alergijskog rinitisa i astme (djeca koja su već tokom prve godine života bila izložena kućnim ljubimcima).
Najmoćniji lijek od svega – bezuvjetna ljubav dlakavog, četveronožnog pomagača koji radi 24 sata i ne zahtijeva novac.

http://www.happyvet.eu/savjetovaliste

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI