OCIJENI

Movember - zašto kastrirati psa?

0 pregleda/dan | Objavljeno: 14.11.2023. 00:00

Movember - mjesec posvećen zdravlju i podizanju svijesti o raku prostate. Uživajte gledati svojeg ljubimca kako zdravo i sretno odrasta. Rana kastracija je jedina preventiva raku prostate kod muških pasa.
Ne čekajte! Odmah dogovorite svoj termin!

Kastracije kućnih ljubimaca
Zašto kastracija? Stoga što kod ženki uklanjamo i jajnike i maternicu. Zahvati se vrše u općoj anesteziji, rezovi su minimalni, a šavovi intrakutani, kako bi se Vaši ljubimci što prije oporavili od zahvata, a Vi skupa sa svojim ljubimcem se što prije vratili svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.
Ranom kastracijom ženki uvelike se smanjuje mogućnost razvoja tumora mliječnih žlijezda, uklanja se mogućnost razvoja cističnih promijena jajnika i maternice, raznih infekciskih stanja spolnog sustava od kojih nam je svima svakako najpoznatija piometra...
Kod mužijaka se kastracijom smanjuje mogućnost razvoja tumora prostate i mnogih drugih stanja, jer uklanjanjem testisa dolazi do involucije prostate...
I ako zanemarimo utjecaj kastracije životinja na razvoj mnogih bolesti, ono čega bi svaki vlasnik trebao biti svjestan je, da kastracijom imate direktan utjecaj na kontrolu populacije neželjenih životinjica, koje vrlo često završe tragičnim sudbinama uličnih životinja.
Zašto izbjegavamo pojam sterilizacije?
Stoga što taj pojam označava ostavljanje reproduktivnih organa- jajnika i maternice, a pri zahvatu se vrši samo njihovo podvezivanje, što se većinom radi u humanoj praksi, u veterinarskoj svakako ne. Izbjegavajući takve zahvate izbjegavamo i mogućnost potrebe za još jednom eventualnom operacijom ukoliko bi došlo do upalnih stanja maternice ili njenih ostataka.
U našoj ambulanti vršimo kastracije muških i ženskih životinja.
Za Happy vet Ana Vučenović Mijatović, dr.med.vet., univ.mag.chir.

http://happyvet.eu

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI