OCIJENI

Blagdani i ljubimci

1 pregleda/dan | Objavljeno: 27.03.2024. 05:11

Blagdani i ljubimci – istine i mitovi
Prvo da Vam kažemo, imamo dobru vijest! A to je da vlasnici više nego ikada brinu za svoje ljubimce. Prijašnja neugodna iskustva ili educiranje o opasnosti blagdana, naročito bora, električnih žica, šljokica. I kada se pobrinemo da ljubimac nema pristup biljkama poput božićne zvijezde, imeli, vodi u kojoj stoji božićno drvce nemojmo zaboraviti i na slatkiše, naročito one sa čokoladom i grožđicama.
1. Božićna zvijezda je na popisu blago toksičnih za pse i mačke – blaga iritacija usta, želuca i kože može se očekivati ako je izravan kontakt sa biljkom ili gutanje kojeg dijela biljke. Rijetko su zabilježeni ekstremniji slučajevi ali svejedno, ne odbacimo i tu mogućnost.
2. Imela isto kao i božićna zvijezda može izazvati iritaciju i probavne smetnje.
3. Ljiljani su jako toksični za mačke – latica, list, pelud može izazvati zatajenje bubrega
4. Božićni kaktus može izazvati ozbiljne gastrointestinalne probleme kod pasa i mačaka koji mogu dovesti i do smrti.
5. Čokolada, alkohol i grožđice – podjednako toksični za ljubimce. Alkohol može uzrokovati pad razine krvnog tlaka i šećera u krvi a grožđice mogu izazvati akutno zatajenje bubrega.
6. Tekući potpourri, popularni u doba blagdana, da nam prostorije mirišu na blagdane, može biti iznimno smrtonosan za mačke – može dovesti do teških kemijskih opeklina u ustima, groznice, otežanog disanja i drhtanja.
7. Zamjena za šećer – nemojte zaboraviti i na pripravke u tabletama ili tekućini koji pomažu ljudima oboljelim od dijabetesa za kontrolu šećera u krvi. Oni su jako toksični za ljubimce.
Čuvajte Vaše ljubimce!

https://happyvet.eu

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI