OCIJENI

10 prednosti dentalnih implantanata

Objavljeno: 11.9.2022. 17:08

Kada je u pitanju nadomjestak oštećenog ili nedostajućeg zuba, imate razne mogućnosti. Ipak, postoji jedna opcija koja se ističe iznad ostalih, a to su zubni implantati. U nastavku doznajte nekoliko glavnih prednosti ove stomatološke usluge.

  1. Sprječavaju gubitak koštane mase

S gubitkom zuba, gubite i koštanu masu u čeljusti. Vašoj čeljusnoj kosti potrebna je stimulacija koju dobiva kada se zubi spoje, kako bi održala svoju masu. Zubni implantati jedina su opcija zamjene zuba koja zamjenjuje stimulaciju čeljusne kosti, i tako pomaže u sprječavanju gubitka koštane mase.

  1. Odgovaraju vašim prirodnim zubima

Zubni implantati dolaze u velikom izboru oblika i veličina. Vaš stomatolog dizajnirat će implantate koji odgovaraju boji vaših okolnih zuba i savršeno pristaju u prazninu. Nitko osim vas i vašeg stomatologa neće znati koji su zubi implantati!

  1. Vraćaju snagu zagriza

Zubni implantati daju vam mogućnost da zagrizete hranu gotovo istom količinom sile kao prirodnim zubima, a druge opcije zamjene zuba ne vraćaju ni približno toliko snage zagriza.

  1. Sprječavaju promjene u obliku vašeg lica

Vaši zubi podupiru strukturu vašeg lica. Kada izgubite zube, gubite tu potporu, što na kraju uzrokuje promjenama u obliku vašeg lica, zbog čega izgledate starije. Zubni implantati pružaju sličnu potporu vašem licu kao i prirodni zubi, istovremeno sprječavajući promjenu oblika.

  1. Omogućuju prirodni govor

Neke mogućnosti zamjene zuba, poput proteza, mogu utjecati na vašu sposobnost pravilnog izgovaranja riječi. Nedostatak zuba također može promijeniti vaš govor. Budući da zubni implantati funkcioniraju kao prirodni zubi, omogućuju vam da govorite lako i prirodno.

  1. Ne morate brinuti o karijesu

Umjetne zube i dalje treba njegovati kako bi se spriječilo nakupljanje bakterija u ustima i izazivanje infekcija. Kod zubnih implantata, velika je prednost što su izraženi od materijala koji ne može propasti, pa se nikad nećete morati brinuti o karijesu!

  1. Jednostavni su za održavanje

Briga o zubnim implantatima je jednostavna! Samo četkajte i čistite koncem kao i inače.

  1. Bez neugodnog klizanja

Zubni implantati čvrsto su pričvršćeni na mjestu i nikada se neće pomaknuti u vašim ustima, kao što se to ponekad događa kad je u pitanju proteza!

  1. Podržavaju susjedne zube

Praznina u ustima uzrokovana nedostatkom zuba može uzrokovati promjenu položaja zuba s obje strane praznine, što dovodi do neusklađenosti. Zubni implantati ispunjavaju prazninu, omogućujući vam da zadržite ravan osmijeh!

  1. Trajno su rješenje za gubitak zuba

Ostale mogućnosti zamjene zuba morat će se popravljati ili mijenjati povremeno, ali zubni implantati su dizajnirani da traju do kraja vašeg života.

Ako vam je nedostaje zub, svakako biste trebali razmisliti o zubnim implantatima. Kako biste saznali jeste li dobar kandidat za ugradnju zubnih implantata, zakažite konzultacije u stomatološkoj ordinaciji Zagreb Dental!

OCIJENI