OCIJENI

Jeste li čuli za ALL ON 4 metodu izrade zubnog nadomjestka?

Objavljeno: 14.9.2020. 9:25

Jeste li ikada čuli za ALL ON 4 metodu izrade zubnog nadomjestka?

ALL ON 4 odnosi se na zubne nadomjestke za bezubu gornju ili donju čeljust, koji su pričvršćeni vijčanom vezom na 4 implantata. ALL ON 4 zapravo je most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Metoda je nastala kao odgovor struke na nemogućnost direktne ugradnje implantata u stražnje dijelove čeljusti.

Ova metoda idealna je za osobe koje su izgubile sve ili većinu zuba, koje imaju neizlječivu parodontozu te kod osoba kod kojih se zbog nedostatka kosti ne mogu ugraditi standardni zubni implantati.

Prvi korak čini ugradnja zubnih implantata. Nakon toga slijedi izrada privremenog protetskog rada koji se može koristiti već dan nakon operacije. Nakon 3 mjeseca, pacijentu se pak izrađuje trajni most. Naime, razdoblje od 3 mjeseca potrebno je za srastanje zubnog implantata s kosti čeljusti, na kojima se izrađuje trajni rad. Radi se o bezbolnom i minimalno invazivnom zahvatu, budući da ne uključuje podizanje dna sinusa niti nadogradnju kosti u lateralnim dijelovima gornje čeljusti.

Kod All on 4 metode implantati se moraju postavljati u skladu s posebno definiranim pravilima. Implantati se postavljaju u prednjem dijelu čeljusti, tamo gdje je kvaliteta i količina kosti takva da omogućava njihovo sigurno postavljanje i stabilnost.

U bezubu čeljust, dva implantata ugrađuju se okomito u središnji dio čeljusti, na poziciji sjekutića, dok se stražnji implantati ugrađuju pod kutom od 45 stupnjeva tako da implantat izlazi iz čeljusti u području drugog pretkutnjaka. Takvim zakošenim položajem implantata u čeljusti zaobilaze se kritična područja sa smanjenim volumenom kosti, što omogućuje ugradnja čak i osobama koje nemaju dovoljan volumen kosti za klasičnu implantaciju.

Osim što su zubni implantati doživotno rješenje, ova metoda zahtijeva minimalno vrijeme oporavka. All on 4 omogućuje vraćanje prirodnog izgleda lica te izgubljene funkcije žvakanja. Isto tako, ova metoda omogućuje bolju higijenu usne šupljine pacijentima, pruža ugodnost prilikom jela te tako poboljšava kvalitetu života i vraća samopouzdanje pacijentu. Nije naodmet ni činjenica da pacijent već dan nakon zahvata može neometano nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Sve to All on 4 metodu čini najbržim i najučinkovitijim rješenjem za rekonstrukciju kompletne čeljusti.

All on 4 metodu već dugi niz godina uspješno primjenjuju vrhunski stomatolozi u ordinaciji dentalne medicine G – DENT Gjumlić. Ako smatrate da ste potencijalni kandidat za primjenu ove metode ili vam treba stomatološki savjet, stručno i profesionalno osoblje ordinacije dentalne medicine G – DENT Gjumlić rado će vas savjetovati te vam pomoći da vratite osmijeh na lice.

OCIJENI