OCIJENI

Zašto ljudsko tijelo treba fizikalnu terapiju?

Objavljeno: 22.9.2022. 14:00

Fizikalna terapija pomaže ljudima svih dobnih skupina koji imaju zdravstvene probleme, bolesti ili ozljede koje ograničavaju njihovu redovitu sposobnost kretanja i funkcioniranja. Prilagođeni program fizikalne terapije može pomoći pojedincima da se vrate na prijašnju razinu funkcioniranja, te potaknuti aktivnosti i promjene načina života koje mogu pomoći u sprječavanju daljnjih ozljeda i poboljšanju cjelokupnog zdravlja i dobrobiti.


5 razloga kako vam fizikalna terapija može pomoći:


SMANJENJE BOLI

Terapeutske vježbe i tehnike manualne terapije kao što su mobilizacija zglobova i mekih tkiva ili tretmani kao što su ultrazvuk ili električna stimulacija mogu pomoći u ublažavanju boli i obnovi funkcije mišića i zglobova kako bi se smanjila bol. Takve terapije također mogu spriječiti povratak boli.


POBOLJŠANJE MOBILNOSTI

Ako imate problema sa stajanjem, hodanjem ili kretanjem, bez obzira na dob, fizikalna terapija može pomoći. Vježbe istezanja i jačanja pomažu vratiti vašu sposobnost kretanja. Fizioterapeuti mogu pravilno opremiti pojedince sa štapom, štakama ili bilo kojim drugim pomoćnim uređajem ili procijeniti za ortopedski recept. Prilagođavanjem individualnog plana skrbi, bilo koja aktivnost koja je važna za život pojedinca može se prakticirati i prilagoditi kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost i sigurnost.


POBOLJŠANJE RAVNOTEŽE

Kada počnete s fizikalnom terapijom, bit ćete testirani na rizik od pada. Ako ste pod visokim rizikom od padova, terapeuti će vam pružiti vježbe koje sigurno i pažljivo izazivaju vašu ravnotežu kao način oponašanja situacija iz stvarnog života. Terapeuti vam također pomažu s vježbama za poboljšanje koordinacije i pomoćnim uređajima za sigurnije hodanje.KONTROLA DIJABETESA I VASKULARNIH STANJA

Kao dio cjelokupnog plana upravljanja dijabetesom, tjelovježba može pomoći u učinkovitoj kontroli šećera u krvi. Osim toga, osobe s dijabetesom mogu imati problema s osjetom u stopalima i nogama. Fizioterapeuti mogu pomoći u pružanju i edukaciji ovih pacijenata o pravilnoj njezi stopala kako bi se spriječili daljnji problemi na putu.


Postoje još mnogi razlozi dobrobiti fizikalne terapije. Ako imate pitanja o tome kako fizikalna terapija može pomoći vama ili nekome do koga vam je stalo, javite se u Veprinačku ulicu 16, u Zagrebu. Privatna praksa fizikalne terapije Jurica Rašić osigurava tretman na postojećim problemima, ali i rad na prevenciji potencijalnih.


OCIJENI