OCIJENI

Što je osteopatija i koje zdravstvene probleme rješava?

Objavljeno: 28.11.2022. 14:48

Osteopatija je neinvazivna manualna terapija koja ima za cilj unapređenje zdravlja svih tjelesnih sustava manipulacijom i jačanjem mišićno-koštanog sustava. Fokus u ovakvom obliku manualne terapije su zglobovi, mišići i kralježnica. Tretman je osmišljen tako da ima pozitivan učinak na krvožilni, živčani i limfni sustav organizma.


Osteopatija može pomoći u liječenju artritisa, bolova u leđima, glavobolje, teniskog lakta, probavnih problema i problema s držanjem. Osteopatske tehnike uključuju istezanje, blagi pritisak i otpor.


Početne konzultacije će se održati prije početka bilo kakvog aktivnog liječenja ili liječenja. Tijekom ove konzultacije, osteopat će razgovarati o bolesnikovim zdravstvenim problemima, slušati i bilježiti slučaj. Osteopat će i fizički pregledati pacijenta. Od pacijenta će tražiti da pokaže jednostavna istezanja i vježbe kako bi osteopat mogao precizno analizirati pacijentovo držanje i pokretljivost. Osim toga, osteopat će procijeniti pacijentovo zdravlje zglobova, ligamenata i tkiva.


Osteopat će osmisliti i predložiti plan liječenja koji zadovoljava potrebe pacijenta. To će sadržavati ​​broj tretmana koji mogu biti potrebni, ali taj broj može varirati ovisno o pacijentovom odgovoru na liječenje. Osteopatija naglašava samopopravak, pa osteopat također može predložiti promjene u prehrani, planove vježbanja kod kuće i prilagodbe načina života.OCIJENI