OCIJENI

Rehabilitacija sportskih ozljeda

Objavljeno: 22.9.2022. 14:04

Sportski rehabilitatori pomažu osobama koje pate od bolova, ozljeda ili bolesti mišićno-koštanog sustava. Pomažu ljudima svih dobnih skupina da očuvaju svoje zdravlje i kondiciju, oporave se od ozljeda i spriječe ozljede te smanje bol korištenjem vježbanja, kretanja i ručnih terapijskih intervencija.


Na inicijalnim konzultacijama obavit će se dubinski intervju i fizikalna procjena kako bi se utvrdila odgovarajuća dijagnoza, svi predisponirajući čimbenici za ozljede i svi drugi poremećaji povezani sa zdravljem. Zatim će napraviti plan oporavka koji će vas vratiti na optimalnu funkciju i tjelesnu aktivnost. Možete očekivati ​​da će vaš sportski rehabilitator integrirati savjete, obrazovanje i rehabilitaciju u sve aspekte vašeg života.


Sportski rehabilitatori snažno se fokusiraju na biomehaniku, rehabilitaciju vježbanjem i vraćanje pacijenata na visoku razinu funkcije. Sportski rehabilitatori liječe niz ozljeda uključujući: bol u leđima, bolovi i uganuća gležnja, koljena, preponama ramena, kuka, teniski lakat, kronične boli, artritis, ponavljajuće ozljede, sanaciju križnog ligamenta, postoperativnu rehabilitaciju (operacija kralježnice, ramena, koljena...) i mnoge druge.


Liječenje će uključivati ​​dokazano utemeljene terapijske intervencije i vježbe s praćenjem plana i modificiranjem prema potrebi. To može uključivati ​​rehabilitaciju tjelovježbom, manualnu terapiju, procjenu i modifikaciju radnog mjesta, masažu, snimanje trakom / učvršćivanje i elektroterapiju. Sportski rehabilitatori koristit će cjelovit pristup, uzimajući u obzir cjelokupne potrebe pojedinca kako bi omogućili optimalan oporavak i stavili pacijenta u središte skrbi.


Mogli biste osjetiti bol nakon tretmana, koja je obično minimalna i kratkotrajna; vaš je sportski rehabilitator osposobljen za ponovnu procjenu učinaka liječenja i modificiranje ovisno o vašoj reakciji. Vaš sportski rehabilitator obavijestit će vas o svim rizicima povezanim s vašim liječenjem kako biste mogli donijeti najbolji izbor.


Privatna praksa fizikalne terapije Jurica Rašić krenula je s radom 2000. godine. Prije toga stručni zaposlenici bili su članovi zdravstvenog tima RK Zagreb i Hrvatske rukometne reprezentacije. Stoga, ako tražite sportskog rehabilitatora javite se u Veprinačku 16, u Zagrebu.

OCIJENI