OCIJENI

Predstavljamo vam E MAX PRESS keramičku krunicu

Objavljeno: 12.9.2022. 10:47

Kako bi se vratila izgubljena funkcija zuba i njegova prirodna estetika koriste se zubne krunice. Ovi fiksni protetski nadomjesci u potpunosti mogu imitirati prirodan oblik, boju i veličinu zuba te se trajno ugrađuju na prirodan zub ili zubni implantat. Iako postoje različiti materijali od kojih se izrađuju zubne krunice, u nastavku vam donosimo detalje suvremenih E MAX PRESS keramičkih krunica koje se zbog svojih karakteristika uvelike izdvajaju od ostalih materijala.

Što su to E MAX PRESS keramičke krunice?

E MAX je keramički sustav zubnih krunica koji se bazira na litij disilikatnom staklu, a sastoji se od kvarca, aluminija, kalijevog oksida, litij-dioksida, fosforoksida i elemenata u tragovima. Zubne krunice napravljene od ovog materijala vrlo brzo su postale popularne, jer osim iznimne kvalitete i dugotrajnosti, posjeduju vrhunsku estetiku. Upravo zato ne čudi da se ove keramičke krunice najčešće primjenjuju kod prednjih zuba.

Koje su prednosti E MAX sustava?

1. Odlično se prilagođavaju prirodnom zubu. - Važan estetski zahtjev za sve keramičke krunice je da imaju dovoljnu translucenciju koja odgovara vašim prirodnim zubima. Translucencija je mogućnost djelomičnog prolaska svjetlosnih zraka kroz neki predmet ili materijal. Ovo je još jedno od svojstava E MAX sustava jer krunice izrađene od ovog materijala posjeduju idealan spoj translucencije i prirodnog izgleda, što ih čini savršenima za primjenu na prednjim zubima.

2. Ne sadrže metalnu leguru ispod porculana. - E MAX keramičke krunice u svom sastavu nemaju metalnu leguru, koja se kod drugih materijala nalazi ispod porculana. Stoga nema straha da će se vidjeti sivi obris temeljnog metala, već će vaši zubi izgledati poput prirodnih.

3. Izrazito su trajne. - Budući da se ove krunice izrađuju od litij disilikatnom staklu, koji je zapravo staklena keramika, posjeduje izvrsnu čvrstoću. Dakle, kod s ovim krunicama nema razloga za strah od lomljenja.

4. Pomažu očuvanju strukture zuba. - Zbog svoje iznimne čvrstoće i otpornosti na prijelome, ove zubne krunice ne samo da osiguravaju optimalnu estetiku, već i zahtijevaju minimalno uklanjanje prirodne zubne strukture tijekom pripreme. Što više struktura zuba imate, bolje je za vaše zube.

Ako i vi želite savršen osmijeh pomoću ovih krunica za pomoć se obratite Dentalnom laboratoriju Ivana Rožić koji nudi velik broj usluga. Ovaj dentalni laboratorij specijaliziran je za ugradnju E MAX PRESS keramičkih krunica, kod koje se kapica izrađuje od prešane keramike E MAX proizvođača Ivoclar. Njihov laboratorij zapošljava tim iskusnih tehničara koji proizvode sve suvremene stomatološko-protetske nadomjeske korištenjem najnovije CAD/CAM tehnologije. Uz to posjeduju i dva najnovija skenera proizvođača DOF koji služe za kompjutersko dizajniranje konstrukcija. 

Za više informacija o uslugama koje nude posjetite: http://www.dentlab-rozic.com/

OCIJENI